Párosban nyert tornát Udvardy Panna

2022 Miami Open - Day 3 GettyImageRank2 Color Image wta tour atp tour tennis tennis photos tennis players tennis action Horizontal SPORT TENNIS
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 23: Panna Udvardy of Hungary returns a shot to Sloane Stephens of the United States during the 2022 Miami Open presented by Itaú at Hard Rock Stadium on March 23, 2022 in Miami Gardens, Florida. Mark Brown/Getty Images/AFP (Photo by Mark Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Udvardy Panna diadalmaskodott a párosok versenyében a Karlsruhéban rendezett, 125 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A németországi challenger-verseny vasárnapi fináléjában a magyar játékos azzal az egyiptomi Majar Seriffel az oldalán lépett pályára, aki egyesben a negyeddöntőben őt, az elődöntőben pedig Bondár Annát búcsúztatta, majd - nem sokkal a páros döntő előtt - megnyerte a tornát.

A háló túloldalán az orosz Jana Szizikova és belga Alison Van Uytvanck állt, akik 4:0-lal kezdtek, és noha a magyar-egyiptomi duó utolérte őket, végül a rivális hozta a szettet. A folytatásban Udvardyék 2:4 után rákapcsoltak, sorozatban négy gémet hoztak, és kiegyenlítettek.

Az utolsó játszmát helyettesítő, 10 nyert pontig tartó döntő rövidítésben a kaposvári teniszező és partnere 5-0-ra elhúzott, és onnantól már csak két pontot engedélyezett ellenfelének. A találkozó 1 óra 51 percig tartott.

A három top 100-as magyar játékos, Udvardy, Bondár és Gálfi Dalma a jövő héten Marokkó fővárosában, Rabatban versenyez.

Eredmény, páros, döntő:
Udvardy Panna, Majar Serif (magyar, egyiptomi)-Jana Szizikova, Alison Van Uytvanck (orosz, belga) 5:7, 6:4, 10-2 - döntő rövidítés