A Milan fiatal tehetsége lett az idény legértékesebb játékosa a Serie A-ban

US Sassuolo v AC Milan - Serie A NurPhoto General news Soccer Soccer Match Serie A Serie A Match May 22 2022 22th May 2022 US Sassuolo Competition Reggio Emilia Horizontal SPORT
Rafael Leao (AC Milan) celebrates during the italian soccer Serie A match US Sassuolo vs AC Milan on May 22, 2022 at the MAPEI Stadium in Reggio Emilia, Italy (Photo by Francesco Scaccianoce/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AC Milan portugál támadója, Rafael Leao lett az olasz labdarúgó-bajnokság 2021/2022-es szezonjának legértékesebb játékosa.

"Rafael Leao kétségtelenül a bajnoki címet szerző AC Milan szimbolikus figurája, egy olyan csatár, aki mindig képes nagy show-t csinálni a pályán" - méltatta a 22 éves portugál támadót Luigi Di Siervo, a Serie A vezérigazgatója.

tette hozzá Di Siervo.

A 2021/2022-es évad díjazottjai között még akad egy Milan-játékos, a legjobb kapusnak Mike Maignant választották. A legjobb hátvéd díját Gleison Bremer (Torino) kapta, a legjobb középpályás Marcelo Brozovic (Inter) lett, míg a legjobb támadónak a 27 góllal a gólkirályi címet is megszerző Ciro Immobilét (Lazio) választották meg. A legjobb 23 év alatti futballista is elismerésben részesült, ezt a díjat Victor Osimhen, a Napoli 14 gólig jutó nigériai támadója vehette át.