Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült: ennyien betegedtek meg a szalmonellás Kinder csokitól

default user icon
MME
Megérkeztek az adatok: 16 országból több mint 300 ember lett szalmonellás a Kinder csokitól - írja a Food Safety News.

Tizenhat országban betegedtek meg a szalmonellás Kinder termékektől. A legtöbb szalmonellás eset a 10 év alatti gyerekeket érintette, és több nő kapta el a betegséget, mint férfi. A betegek fele kórházi kezelésre szorult, de haláleset szerencsére nem történt – adott átfogó képet a Food Safety News szakportál.

Összesen 324 szalmonellás esetet jelentettek Ausztriából, Belgiumból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Írországból, Olaszországból, Luxemburgból, Hollandiából, Norvégiából, Spanyolországból, Svájcból, Svédországból, az Egyesült Királyságból, Kanadából és az Egyesült Államokból.

A legtöbb esetet, 109-et, Nagy-Britanniában regisztrálták, Franciaországban 81-ről, Belgiumban 64-ről, Svájcban 43-ról tudnak. Az USA-ban és Kanadában mindössze 1-1 beteget jelentettek. Utóbbi egy tízéves gyerek volt – írja a napi.hu.

A Ferrero által Belgiumban előállított Kinder csokoládé gyártását leállították. A szalmonellás csokikat megsemmisítették, a gyártósort megtisztították. Júniusban újraindulhatnak úgy, hogy 3 hónappal később felülvizsgálják a gyártást.

Magyarországra is érkeztek a szalmonellás termékekből, a Ferrero Magyarország összegyűjtötte azoknak a Kinder csokiknak a listáját, amelyeket nem érintettek a visszahívások.

A Ferrero közleményében hozzátette: ha valaki vásárolt az érintett termékekből, ne fogyassza el azokat! Őrizze meg, és vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatukkal. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss