Megszűnt egy NB I-es labdarúgó bajnokcsapat

Vác FC, MOL Vidi FC, Magyar Kupa
A MOL Vidi ezúttal nem hibázott a Vác ellen
Vágólapra másolva!
Bár egy héttel ezelőtt megkapta az indulási jogot, a finanszírozási lehetőségek beszűkülése miatt a Vác FC nem tudja vállalni az NB III-as indulást a 2022/2023-as kiírásban.

A klub vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a megoldást, de sem a cégek, sem az önkormányzat nem tudott segíteni, így a többségi tulajdonos Vác VLSE nem látja az NB III-as működéshez szükséges fedezetet.

A város mindezek ellenére nem marad felnőtt futball nélkül, két tényező miatt sem. A Nógrád megyei I. osztályból feljutó Bánk-Dalnoki Akadémia a következő idényben - egy együttműködésnek köszönhetően - Vácon fogja játszani NB III-as hazai mérkőzéseit, mégpedig Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven. A váci egyesületnek együttműködési szerződése van a bánkiakkal, amely a váci stadion biztosítása mellett kiterjed a játékosokra is, ennek értelmében több, az előző szezonbeli NB III-as kerethez tartozó labdarúgó kaphat náluk lehetőséget.

A harmadosztályú küzdelmektől tehát visszalép a csapat,

de a Vác VLSE a Pest megyei I. osztályban indít csapatot, az előző szezonbeli U19-es csapatra építve. A nevezést már be is adta a vezetőség, bízva abban, hogy az MLSZ Pest megyei Igazgatósága hamarosan el is fogadja azt.

A Vác legnagyobb hazai sikere az 1993/1994-es idényben megszerzett bajnoki cím, ekkor Vác FC-Samsung néven Csank János irányításával nyerte meg a csapat az NB I-et.

Forrás