Serena Williams hosszú idő után újra győzött

Serena Williams
TORONTO, ON - AUGUST 08: Serena Williams of the United States hits a shot against Nuria Parrizas Diaz of Spain during the National Bank Open, part of the Hologic WTA Tour, at Sobeys Stadium on August 8, 2022 in Toronto, Ontario, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP (Photo by Vaughn Ridley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams és a wimbledoni címvédő Jelena Ribakina is továbbjutott az első fordulóból a 2,7 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású torontói keménypályás női tenisztornán.

A 40 éves ex-világelső előzőleg mindössze egy tétmeccset vívott az idén, amikor kiesett a wimbledoni nyitókörben, kemény pályán pedig legutóbb a 2021-es Australian Open elődöntőjében játszott. A jelenleg világranglista-helyezés nélkül álló Williams kedden a spanyol Nuria Parrizas Diazzal (57.) csapott össze, és időnként remek játékkal, két szettben nyert.

A kazah Ribakina londoni diadala óta a második versenyén szerepel - a múlt héten San Joséban már a nyitókörben búcsúzott -, és fordulatos mérkőzésen verte a cseh Marie Bouzkovát.

A kétszeres GS- és kanadai győztes román Simona Halep mindössze egy óra alatt, két gémet veszítve jutott túl a horvát Donna Vekicen.

A viadal egyetlen magyarja, a világranglistán 54. Bondár Anna kedden kezdi meg szereplését a belga Elise Mertens (37.) ellen.

Eredmények:
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Halep (román, 15.)-Vekic (horvát) 6:0, 6:2
S. Williams (amerikai)-Parrizas Diaz (spanyol) 6:3, 6:4
Ribakina (kazah)-Bouzkova (cseh) 7:5, 6:7 (3-7), 6:1
Haddad Maia (brazil)-Trevisan (olasz) 6:2, 2:6, 6:2