MU: betelt a pohár – a szurkolók nem akarnak kimenni a Pool ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 18:24
Úgy tűnik, a Manchester United szurkolóinak végleg elegük lett a klub tulajdonosaiból, a Glazer családból. Twitteren a #EmptyOldTrafforddal szeretnék elérni a drukkerek, hogy a Liverpool elleni rangadón üres lelátók előtt lépjenek pályára Cristiano Ronaldóék.

A szurkolóknak szűk két hetük van elérni, hogy üressé tegyék az Old Traffordot – ami a turisták miatt kifejezetten nehéz lesz – a Liverpool elleni mérkőzésre, amelyet augusztus 22-én, hétfőn rendeznek meg 21 órától.

Érdekesség, hogy 2021 tavaszán is az ősi rivális ellen szerveztek tüntetést a Manchester United rajongói – akkor az Európai Szuperligához való csatlakozás, valamint a tulajdonosi kör stratégiája miatt háborodtak fel és hívtak össze rendkívüli találkozót. Az összecsapást egyébként el kellett halasztani.

Nos, előbbi már nem releváns probléma, a tulajdonosok stratégiája és hozzáállása azonban annál inkább. A klub már évek óta képtelen fejlődést produkálni. Sir Alex Ferguson óta hat menedzser – nyolc, ha Ryan Giggs és Michael Carrick ideiglenes edzőt is a listára vesszük – fordult meg a klubnál, s egyikük sem volt képes maradandót alkotni.


Persze ez nem feltétlenül csupán a trénerek hibája, José Mourinho néhány éve a médiának nem egyszer elmondta, nem kapja meg a kellő pénzügyi támogatást a vezetőségtől, s nem a megfelelő játékosokat szerződteti a klub.

Úgy látszik, Erik ten Hagnak sem lesz könnyű feladata – a nyár során csupán hráom játékost szerződtettek: Tyrell Malaciát, Christian Eriksent és Lisandro Martínezt.

Ha ez nem lenne elég, Cristiano Ronaldo is érzi: a jelenlegi csapattal nem lehet nyerni, ráadásul még a Bajnokok Ligája-indulást sem sikerült kiharcolnia az együttesnek a 2021–2022-es kiírásban. Igaz, néhány hete tagadta a távozásáról szóló pletykákat, mégis nehéz lenne elképzelni, hogy maradna, ha például a Bayern München hívná.

Ráadásul néhány napja arról is olvashattunk, hogy Marko Arnautovic – pánikszerű igazolásként – érkezhet az együtteshez. Az osztrák csatárból nem kérnek a szurkolók, Frenkie de Jongra pedig hiába várnak, úgy tűnik, a Barca középpályása hamarabb kötné magát a Camp Nou-ban lévő kapufához, mintsem a "vörös ördögökhöz" igazoljon.

Az utolsó csepp akkor telt be abban a bizonyos pohárban a szurkolóknál, amikor a hétvégi PL-rajton a Manchester United hazai pályán harmatgyenge teljesítményt nyújtva kapott ki 2–1-re a Brightontól.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik