U18-as kézi Eb: nagy csatában vereség a svédektől, jöhet a bronzmérkőzés

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 19:30
null
Fotó: <a href="https://twitter.com/ehfeuro">ehf.com</a>
A férfi U18-as kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében a magyar válogatott 33–30-ra kikapott Svédországtól. A második meccsen Spanyolország 32–29-re győzött Németország ellen, így a bronzmeccsen a mieink ellenfele Németország lesz, az aranyért Svédország–Spanyolország találkozót rendeznek.

 

KÉZILABDA
FÉRFI U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG (Podgorica)
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Svédország 30–33 (16–15)

Relatíve kevés néző előtt, de nagyon jó hangulatban csapott össze a magyar és a svéd ifjúsági válogatott a kontinenstorna elődöntőjében. Jobban kezdtek a sárga mezes északiak, két góllal elléptek, ám ha a magyar fiatalok védekezése később is hagyott kívánnivalókat maga után, Terjék Roland, Kovács Tamás, Fekete Gellért, Csörgő Kristóf és Kathi Sándor is jó formában támadott, sőt az első félidő derekára két üres kapus gólt is szereztek a mieink.

Fej fej mellett haladt a két csapat, de a kétgólos előnyeinkből rendre feljöttek a svédek, a szünetre egygólos magyar vezetéssel mehettek a játékosok.

Ötpercnyi játék után átvették a vezetést az északiak, akik mindig villámgyors találatokkal válaszoltak a lassabban, viszont technikásabban játszó vörös mezes magyar fiatalok góljaira. Nagy formában kézilabdázott a 17 esztendős Axel Maansson, de többen is százszázalékos lövőteljesítményt értek el két-három próbálkozásból.

Keményebb, határozottabb védekezésre állt át válogatottunk egy idő után, ám nem volt egyszerű a játékosok dolga a villámgyors betörésekkel, a „sárga villám” olykor másodpercek alatt átcikázott a magyar falon. Maradt az állandó egy-két gólos svéd előny, az emberelőnyök sem segítettek Kárpáti Krisztián szövetségi edző legénységén.

A hajrára fordulva Csörgő emberelőnyben, kétgólos hátrányban hetesből a kapufára lőtt, ez nagyon rosszkor jött, de Viski Szabolcs kétperces kiállítása után Kathi gólja visszaadta az esélyt. Sajnos a kétgólos fórjukból nem engedtek az északiak, hiába a nagyon lelkes magyar drukkerhad buzdítása.

Megremegett a svéd fiatalok keze a legvégén, sorra rontották el a lövéseket, de sajnos igaz volt ez a másik félre is.

Csörgő Kristóf lett a mérkőzés legjobbja a mieinktől, míg Lovistyek László 22, svéd kollégája, Emil Holmberg Schatzl 35 százalékos hatékonysággal védett, ám a számok nem adják vissza pontosan azt, hogy Lovistyek mennyiszer maradt magára a ziccerben lévő ellenféllel szemben.

A bronzmérkőzést augusztus 14-én rendezik, az ellenfél Németország lesz, miután a másik mérkőzésen a spanyol válogatott 32–29-re győzött. Tehát a döntőt Svédország és Spanyolország vívja.

Fotó: ehf.com
Fotó: ehf.com

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik