Vágólapra másolva!
A Manchester United legendás edzőjéről, Sir Alex Fergusonról kiderült, hogy az elképesztően sikeres 1998/1999-es futballidény előtt lemondott a posztjáról.

Az 1997/1998-as szezonban a Manchester United egy ponttal maradt le a bajnoki címről az Arsenallal szemben, a korábbi öt idényből négyszer viszont megnyerte a Premier League-t.

Az új évad előtt a klub akkori vezetői, Martin Edwards és Sir Roland Smith aggódni kezdtek a csapat jövője miatt és ezt Ferguson tudtára is adták. A skót edző fokozódó celeb státusza és a lóverseny iránti szenvedélye miatt a tulajdonosok attól féltek, hogy Ferguson nehezebben tud majd összpontosítani a munkájára.

Sir Alex Ferguson felmondott az 1998/1999-es idény előtt Forrás: AFP/Gerry Penny

A legendás menedzser úgy érezte, el akarják távolítani a csapattól, ráadásul Dwight Yorke szerződetése kapcsán sem kapott támogatást. Ferguson később kapott egy levelet az igazgatótanácstól, amelyben a következő szezonnal kapcsolatos aggályokról is írtak.

Ezt követően a United edzője dühösen beviharzott Edwards irodájába és bejelentette a felmondását.

Nem sokkal később kiderült, hogy Ferguson csak blöffölt és visszavonta döntését.

Az 1998/1999-es szezonban bebizonyosodott, hogy az ikonikus edző jól tette, hogy maradt, ugyanis a Manchester United az idény végén triplázott (megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Premier League-t és az FA-kupát), bravúrját pedig azóta sem tudta megismételni egyik angol csapat sem.

Forrás