Vágólapra másolva!
A Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportban szereplő francia AS Monaco és a szerb Crvena zvezda csapata is magabiztos győzelemmel hangolt a hét közi európai kupameccsére.

A Fradi következő ellenfele, a szerb bajnokságban listavezető Crvena zvezda az utolsó előtti Mladost GAT otthonában lépett pályára. A bajnokcsapat már a hatodik percben kihagyott egy tizenegyest Aleksandar Pesic révén, hat perccel később azonban a montenegrói Mirko Ivanic góljával megszerezte a vezetést. A folytatásban is a belgrádi csapat dominált, amelynek 11 kapura lövése volt az első félidőben, de a második gólját csak a 70. percben tudta belőni Aleksandar Katai révén. A 84. percben aztán a duplázó Ivanic eldöntötte a meccset, a 4-0-s végeredményt pedig a gaboni Guelor Kanga állította be büntetőből.

A Crvena zvezda szárnyal a szerb bajnokságban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Seyit Ahmet Eksik

A Crvena zvezda ezzel 11 meccs után kilenc győzelemmel és két döntetlennel, veretlenül vezeti a szerb bajnokságot.

A francia bronzérmes - amely legutóbb hazai pályán kapott ki a Fraditól az El-ben - ezúttal a kapugyőztes Nantes csapatát fogadta a II. Lajos Stadionban, és már az első félidőben eldöntötte a meccset. A második percben a svájci válogatott Breel Embolo szerezte meg a vezetést a Monacónak, a hatodik percben pedig a francia válogatott Wissam Ben Yedder növelte az előnyt. A folytatásban Ben Yedder még kétszer eredményes volt, majd a 80. percben Caio Henrique öngóljának köszönhetően szépített a Nantes. Ezzel a győzelemmel a Monaco a tabella ötödik helyére lépett fel a Ligue 1-ben.

Az Európa-liga H csoportjának 3. fordulójában a Ferencváros a még pont nélküli Crvena zvezda vendége lesz, míg az AS Monaco a török Trabzonspor csapatát fogadja.