A munkájába került a vb-kiesés a tapasztalatlan focikapitánynak

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Ghána - Uruguay, csoportkör, H csoport, Al Janoub Stadion, 2022. 12. 02.
Ghana's coach Otto Addo gestures on the touchline during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Ghana and Uruguay at the Al-Janoub Stadium in Al-Wakrah, south of Doha on December 2, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A ghánai labdarúgó-válogatott világbajnoki kiesését követően a szövetségi kapitány Otto Addo megerősítette, hogy távozik a posztjáról.
Vágólapra másolva!

"Ahogy korábban is mondtam, a szerepvállalásom befejeződött a világbajnoksággal. Jelenleg én és a családom Németországban képzeljük el a jövőt" - mondta a 47 éves szakvezető, miután csapata az Uruguaytól elszenvedett 2-0-s vereséggel nem jutott tovább a H csoportból a katari tornán. "Ha világbajnokok lettünk volna, akkor is lemondok".

A tapasztalatlan szakember februári kinevezése nagy meglepetést keltett, mivel előtte csak a Hamburger SV és a Borussia Dortmund korosztályos csapatait irányította.

Otto Addo távozott Forrás: AFP/Philip Fong

Addo már a negyedik szövetségi kapitány Katarban, aki válogatottja kiesését követően bejelentette távozását: előtte a Belgiumot irányító Roberto Martinez, az Iránt vezető Carlos Queiroz és a Mexikó szakmai munkájáért felelős Gerardo Martino mondott le.

Ghána egy győzelemmel és két vereséggel a portugál, a dél-koreai és az uruguayi csapat mögött csoportutolsóként búcsúzott a vb-n.

Addo játékosként 2006-ban szerepelt Ghána történetének első világbajnokságán.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!