Vágólapra másolva!
A görög sztár, Sztefanosz Cicipasz mindent megtesz annak érdekében, hogy megkedveltesse magát a helyi szurkolókkal az Australian Open teniszversenyen. Végső tornagyőzelme esetén iskolát ajándékoz Victoria államnak, ráadásul kivetette a hálóját Margot Robbie-ra.

Sztefanosz Cicipasz görög teniszező korábban azt nyilatkozta, szíve csücske Ausztrália, bolondul az ausztráliai életformáért. Nem véletlen, hogy Melbourne-ben folyamatosan tanulja a helyi szlenget.

A verseny során a sztárteniszező azt üzente Margot Robbie-nak, az ország egyik felkapott színésznőjének, hogy szívesen látná őt a Melbourne Park lelátóján

- írja a Bors.

Margot Robbie-t meghívta Cicipasz a meccsére Forrás: Getty Images/Gareth Cattermole

S miután péntekre virradóra helyet biztosított magának a fináléban, felajánlotta:

finanszírozza az egyik ausztráliai iskola építését, mert a gyermekek oktatását kiemelt fontosságúnak tartja.

"Köztudomású, Victoria az oktatás állama, és én szeretnék segítséget adni" - fogalmazott a görög ász, aki negyedszer jutott az Open elődöntőjébe, de csak először sikerült finalista helyet szereznie.

Hozzátette, világszerte látja, milyen nehéz sok gyermek szülei számára az iskoláztatás a rendszeres oktatásban biztosításai. A kormány melegen üdvözölte Cicipasz segítőkészségét, majd felajánlotta, a viadal után bejárja a versenyzővel szövetségi államuk iskolahálózatát.

A jelenkor görög hőse, Sztefanosz Cicipasz hódítani akar Forrás: AFP/Paul Crock

Az adományozás, és az esetleg találkozást Margot Robbie-val még össze is jöhet, de előtte nem kis feladat vár a görög hősre. A döntőben a szerb Novak Djokovicsot kell legyőznie,

a tavaly a tornától kitiltott világsztár simán került a fináléba.