Vágólapra másolva!
Múlt héten a Sepsi OSK meccsét a 26. percben lefújták a román bajnokságban, mivel a vendég FCU Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat kiabáltak végig a találkozón. Atóta sem csillapodtak le a kedélyek, nem állnak le a román szurkolók és a Craiova vezetősége. Utóbbi szerint a Sepsi OSK tehet az egész balhéról, a drukkerek pedig újabb akciókat ígérnek.

Nem csillapodnak a kedélyek a vasárnap 26 perc után véget ért Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzés után. A találkozó játékvezetője a vendégszektorból hallható magyarellenes rigmusok miatt döntött a játék beszűntetése mellett.

Hasonló rendbontásokra korábban is volt már példa, ám ilyen határozott játékvezetői fellépést korábban még nem láthattunk.

A román klub vezetői korábban már kijelentették, hogy ha a Craiovát megbünteti a szövetség, akkor kezdeményezik majd, hogy a Sepsi ellen is indítsanak eljárást, mert szerintük a rendező klub felelőssége, hogy nem ürítette ki a vendégszektort.

Emellett pedig felháborító „túlbuzgásnak" nevezte a játékvezető döntését.

És nemcsak az elnök, hanem a szurkolók is furcsán állnak a helyzethez, hiszen a hallgatás helyett inkább támadnak. A közösségi médiában jelezték, hogy nem tartják magukat bűnösnek, sőt a

Peluza Sud csoport jelezte, mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédjék a hazájukat, és akár még drasztikusabb megoldásokhoz is folyamodhatnak

- írja a Blikk Sportal.

A vendég FCU Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat kiabáltak végig a találkozón, a játékvezető beszüntette a meccset Forrás: Sepsi OSK/Facebook

„Sepsiszentgyörgyön részt vettünk a kisebbségek által a román állam, az FRF, az LPF és a CCA cinkosságával elkövetett újabb, a nemzeti integritás elleni támadásban. Szeretnénk rámutatni, ahogyan a múltban is tettük, hogy

Nincs olyan mérkőzés, nincs olyan pont, nincs olyan hely a tabellán, amely összehasonlítható lenne őseink földjével.

Soha nem fogjuk elfogadni, hogy egy román területen zajló mérkőzést a nemzeti nyelvtől eltérő nyelven mutassanak be, hogy a lelátókat szeparatista zászlókkal borítsák be, vagy hogy a román állampolgárokat zaklassák az ezen a területen élő kisebbségek.

Soha nem fogjuk megengedni, hogy ilyen mérkőzést játszanak. Ahogy korábban már bejelentettük, ha

ezek a visszaélések nem szűnnek meg, akkor a mi fellépéseink is egyre drasztikusabb lesznek.

Minden más feltételezés komikus, a kezdeményezők és támogatók pedig olvassák el a témával kapcsolatos korábbi közleményeinket" – fogalmaztak.

A Sepsi-FCU Craiova mérkőzéssel kapcsolatban egyelőre nem született döntés, így nem tudni, hogy a hazai csapat nyeri-e a találkozót 3–0-ra, vagy a 26. perctől folytatódik a játék egy későbbi időpontban.