FTC: Szalah válogatott csapattársa is képbe került; Boli a Honvédba mehet?

Vágólapra másolva!
2023.02.04. 18:41
null
Mohanad Lasin az Afrika-kupa döntője után, amelyben Egyiptom 11-esekkel maradt alul Szenegállal szemben (Fotó: AFP, archív)<br />
A Nemzeti Sport Egyiptomból származó értesülései szerint a Ferencváros egyik lehetséges kiszemeltje az Union Berlinhez szerződött Aissa Laidouni helyére a kilencszeres egyiptomi válogatott Mohanad Lasin (Mohanad Lasheen). Eközben egyes hírek szerint Franck Bolit a Honvédnak adhatja kölcsön a Ferencváros.

 

A Nemzeti Sport egyiptomi, klub közeli forrásból úgy értesült, hogy a Ferencváros egyeztetéseket folytat a helyi Premier League 3. helyén álló Future FC kilencszeres egyiptomi válogatott középpályása, Mohanad Lasin szerződtetéséről. Úgy tudjuk, az FTC kapcsolatba lépett a klubbal és a 26 éves játékos nyitott is lenne a váltásra, de az egyiptomiak egyelőre nem kívánják elengedni a labdarúgót, akit a Transfermarkt szerint 2026-ig szóló szerződés köt jelenlegi csapatához.

Lasin eddig csak a hazájában futballozott, ezért is nagy lehetőség lenne számára, hogy Európában folytassa a karrierjét. Ebben az idényben 17 tétmeccsen egy gólt szerzett a klubjában, összesen pedig 133 élvonalbeli bajnokin hat gólt és öt gólpasszt ért el a Ferencvárosnál Aissa Laidouni helyére kiszemelt középpályás. Az egyiptomi válogatottban 2021 szeptemberében a Líbia ellen 2–0-ra megnyert meccsen debütált még Carlos Quieroz szövetségi kapitánynál. Tavaly ő is tagja volt a liverpooli Mohamed Szalah fémjelezte csapatnak, amely a döntőig menetelt a Kamerunban megrendezett Afrika-kupán. Az elődöntőben, a házigazdák ellen a 0–0 után következő, 3–1-re megnyert tizenegyespárbajban Lasin is eredményes volt, viszont a Szenegállal szemben ugyancsak 0–0 után 11-esekkel 4–2-re elveszített döntőben hibázott.

Lasin nem az első észak-afrikai játékos aki szóba kerül a Ferencvárosnál ezen a télen Laidouni lehetséges helyetteseként, korábban írtunk arról, hogy a tunéziai válogatott Mohamed Ali Ben Romdan iránt is érdeklődik az FTC. Ugyanakkor a román ProSport által a Fradival (és korábban a Mol Fehérvárral is) hírbe hozott Malcom Edjouma szerződtetéséről nincs szó. A román sportoldal ugyan már tényként közölte, hogy a marokkói-francia középpályás orvosi vizsgálatra érkezik Budapestre, de ezt a hírt Edjouma klubja, az FCSB a szombati sajtótájékoztatóján cáfolta, melyen a játékos is megjelent, és arról beszélt, hogy a CFR elleni vasárnapi bajnokira készül a bukarestiekkel. A pletyka abból eredhetett, hogy Edjouma menedzsere feltűnt a Ferencváros egyik meccsén, ám nem a középpályás miatt érkezett.

Ugyanakkor a lehetséges érkezők mellett az esetleges távozók is témát szolgáltatnak a Fradival kapcsolatban: az Öltözőn Túl átigazolásokkal foglalkozó Facebook-oldal szombati híre szerint a Honvéd kölcsönveheti az FTC elefántcsontparti csatárát,Franck Bolit. Mint ismert, a zöld-fehérek két támadót is igazoltak a télen (Owusu Kwabenát és Nikolai Baden Frederiksent), Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző pedig arról nyilatkozott a fradi.hu-nak, hogy Boli távozhat a csapattól, miután kikerült a zöld-fehérek Európa-liga-keretéből is.

A hírekkel kapcsolatban kerestük a Ferencvárost, de a klub sajtóhíreket nem kommentál.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán)
Kölcsönbe érkezők: Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia)
Kölcsönből visszatérhet:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Mohanad Lasin (egyiptomi, Future FC – Egyiptom)
Távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia), Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Bp. Honvéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik