Bedrogozva vezetett, menekült a rendőrök elől, mégsem megy börtönbe a világbajnok sportoló

Weightlifting European Championships 2021 in Moscow Moscow,Russia,Weightlifting European Championships Horizontal
Karlos Naszar csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott
Vágólapra másolva!
Elvileg indulhat a jövő nyári párizsi olimpián az első számú bolgár súlyemelő, Karlos Naszar, mert "csak" felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A májusban 19 éves sportolót, aki már 17 esztendősen képes volt felnőtt világcsúcsra és világbajnoki győzelemre, akár hároméves, végrehajtandó szabadságvesztésre is ítélhették volna, mivel kábítószer hatása alatt vezetett autót - írta az insidethegames.biz portál.

A 89 kg-ban versenyző Naszar bocsánatot kért viselkedéséért, és az ügyében eljáró bolgár bíróság előtt azt mondta: nem fog több bűncselekményt elkövetni, s most az áprilisi, örményországi Európa-bajnokságra való felkészülésére koncentrál.

Karlos Naszar csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott Forrás: AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A súlyemelőt tavaly júliusban, hosszas autós üldözés után fogták el a rendőrök egy fekete-tengeri üdülőhelyen. Jogosítvány nélkül vezetett, és - amint azt később bevallotta - amfetamin és metamfetamin hatása alatt állt, amelyek egyaránt tiltott stimulánsnak számítanak a sport világában. A kocsiban rekreációs drogokat találtak, de mivel Naszar a helyszínen nem volt hajlandó vérmintát adni, az antidopping szervezetek nem indíthatnak ellene eljárást.

A három év próbaidőre kiszabott, hét hónapos börtönbüntetését felfüggesztették, és 250 dolláros bírságot kell fizetnie - írta a portál.