Fucsovics Márton nagyszerű győzelemmel kezdett a miami tenisztornán

BNP Paribas Open - Day 9 GettyImageRank2 wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 14: Marton Fucsovics of Hungary plays a backhand volleyin a straight sets loss to Taylor Fritz of the United States during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 14, 2023 in Indian Wells, California. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton bejutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójába, míg Gálfi Dalma kiesett a női torna első körében.

A világranglistán 74. Fucsovics az őt 11 hellyel megelőző Pedro Cachinnal találkozott, pályafutása során először. Előkelőbb helyezése ellenére az argentin két okból is verhető ellenfélnek tűnt: egyrészt idei 11 mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, másrészt nem a kemény borítás a kedvence – erről árulkodik, hogy eddigi hat challenger-trófeáját salakon szerezte.

A 31 éves magyar remek formában érkezett Floridába, mivel legutóbb a nyolcaddöntőig menetelt Indian Wellsben, ahol a címvédő Taylor Fritz állította meg.

A szerdai csatában a nyíregyházi teniszező 2:2-nél elvette a dél-amerikai adogatását, majd három labdája volt az 5:2-höz, de végül 6:4-re hozta a szettet. A folytatásban

a bátran játszó és többet kezdeményező Fucsovics hárított két bréklabdát 6:6-ig, aztán a rövidítésben 1-2 után a magyar Davis Kupa-válogatott vezére sorozatban hat labdamenetet nyert, és meccslabdánál egy bombaerős szervafogadással győzött.

A találkozó 1 óra 46 percig tartott.

Fucsovicsra a második körben a hetedik kiemelt dán Holger Rune vár, akivel még nem játszott eddig.

Fucsovics Márton egy nála előrébb rangsorolt játékost búcsúztatott az első fordulóban Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Harry How

A világranglistán elfoglalt 79. helyével a legjobb magyarnak számító Gálfi szerdán a fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal csapott össze, pályafutása során először. A 29 éves ellenfél jelenleg 45. a WTA-rangsorban, de tavaly volt 29. is, és a Roland Garroson, valamint Wimbledonban is vívott már nyolcaddöntőt.

Első összecsapásukon egy-egy bréklabdát hárítva jutottak el Szasznovics 4:3-as vezetéséig, ekkor azonban a 24 éves magyar - aki tavaly a selejtezőből indulva a második fordulóig ment - több fonákot is elrontott, kettős hibát ütött, és elvesztette az adogatását, majd az ellenfél 36 perc elteltével szettelőnybe került.

Gálfi Dalma nagy küzdelemre késztette a világranglista 45.-jét Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Julian Finney

A második felvonás egy-egy brékkel indult, és közepes színvonalon folytatódott, rengeteg hiba jellemezte a meccset, kevés szemet gyönyörködtető megoldással. Így jutottak el a felek a rövidítéshez, melyben

Gálfi 2-5-ről még kiegyenlített, de a következő két labdamenetet - és így a meccset is - a minszki játékos nyerte.

A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

A nap folyamán az utolsó, egyesben érdekelt magyar is pályára lép Floridában: Bondár Anna (80.) a hazai közönség előtt szereplő Taylor Townsenddel (123.) mérkőzik. A női páros mezőnyben Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán vág neki a viadalnak, míg Bondár a belga Kimberley Zimmermannal indul.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton - Pedro Cachin (argentin) 6:4, 7:6 (7-2)
Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz) - Gálfi Dalma 6:3, 7:6 (7-5)