Vágólapra másolva!
A sajtóértesüléseknek megfelelően a Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz az új vezetőedző, Thomas Tuchel segítője – jelentette be az új tréner a klub szombat délben kezdődő sajtótájékoztatóján.

A bajor sztárcsapat pénteken menesztette a vezetőedzői posztról Julian Nagelsmannt, akinek a helyére szinte azonnal be is jelentették Thomas Tuchelt.

A német szakember korábban a Paris Saint-Germain és a Chelsea együttesében is együtt dolgozott Lőw Zsolttal, így a londoniakkal Bajnokok Ligája-győztes páros Münchenben is együtt folytatja a munkát.

„Az edzői csapatom sem volt felkészülve erre, ezért nagy köszönet a családjaiknak a rugalmasságért.

Reméljük, Anthony Barryt is sikerül majd a stábban tudni, aki jelenleg még szerződésben áll a Chelsea-vel" – mondta Tuchel, aki köszönetet mondott a Bayern vezetőségének is.

A 25-szörös magyar válogatott Lőw számára nem lesz ismeretlen a Bundesliga, hiszen játékosként a Cottbus, a Rostock, a Hoffenheim és a Mainz csapatában is megfordult – utóbbi klubban éppen Tuchel volt az edzője.

Tuchel 2025 júniusáig írt alá a Bayern Münchennél, amellyel a bajnokságban, a Német Kupában és a BL-ben is van esélye megszerezni idén a trófeát.