Válogatott: Ilyen kezdésről én sem álmodtam – Rossi

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 23:55
null
Marco Rossi a 25. győzelmét aratta a válogatottal (Fotó: Földi Imre)
A Magyarország–Bulgária (3–0) Eb-selejtező utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány Szoboszlai Dominkról, Ádám Martinról és a szurkolók szeretetéről is beszélt.

 

„Szoboszlai Dominik, amióta a válogatottban játszik, talán most nyújtotta a legjobb teljesítményt, és a jövőben egyre inkább erre számíthatunk, hogy ő lesz majd a mérleg nyelve” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a bolgárok elleni siker után a csapatkapitányáról.

„Bíztam a fiúkban, hiszen láttam azt a munkát, amit a napokban végeztek, ahogy igyekeztek javítani a hibákat az észt meccs után, de magam sem álmodtam ilyen kezdésről. Az volt a tervünk, hogy az egyik oldalon mindig túlterheljük az ellenfelet, hol a jobb, hol a bal oldalon, ahol éppen érzik ennek a lehetőségét a pályán. Az első félidőben a jobb, a másodikon a bal oldalon történt meg ez inkább, de ez a játékosokra volt bízva, hol érzik ennek a lehetőségét. Szoboszlai Dominiknak és Sallai Rolandnak is megvan a szabadsága, hogy merre mozogjon, és kiválóan érzékelték ezeket a szituációkat. Ami megvolt határozva, hogy magasan letámadjuk az ellenfelet” – értékelte a mérkőzést Rossi.

Aki Ádám Martinról elmondta, megfelelő kondícióban kell lennie, be kell tartania a diétát, és folyamatosan játszania kell az Ulszanban ahhoz, hogy megfelelő formában legyen. Kilencven perceket kellene játszania az Ulszanban, ami nem is feltétlenül európai szint, amíg ez nem történik meg, nem várhatjuk el, hogy a válogatottban végigjátsszon meccseket.

„Ugyanakkor tisztában vagyok a képességeivel, hogy milyen lendületet tud adni a csapatnak, ahogy ezt Angliában is láthattuk, és nagyon örülök, hogy most két meccsen két gólt tudott szerezni. Egyenes, őszinte srác, aki nagyon megérdemelte ezt, de ezt minden játékosra elmondhatjuk, különben nem lennének tagjai a csapatnak” – fogalmazott Rossi, aki összegezte az idei két meccset is, és a folytatásról is beszélt.

„Ebben a márciusi időszakban szerencsések és ügyesek is voltunk, de Montenegró ellen mindent a nulláról kell kezdenünk. Nagyon jól emlékszem, hogy legutóbb kikaptunk Montenegróban, tudjuk, mi vár ránk, nagyon nehéz meccs lesz.”

A Nemzeti Sporttól arról kérdeztük, követi-e a statisztikákat, hogy a győzelmek számában, a bolgárok elleni sikerrel a harmadik helyre lépett előre az örökrangsorban, és faggattuk a szurkolók szeretetéről is.

„Nem tudtam, hogy a mai meccsel a győzelmek számában Mészöly Kálmánt is megelőztem, nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Nekem nem tűnt fel, hogy az én nevemet felelgették a szurkolók, de nagyon köszönöm ezt a drukkereknek, mert ez nem mindennapi, főleg úgy, hogy a kapitány egy külföldi. Még ha nem is érzem magam itt külföldinek, talán ez az az érzelmi motívum, ami túlmutat azon, amit a pályán láthatunk” – válaszolta Rossi.

A sajtótájékoztató végén elhangzott: a csapat külön köszöntötte az öltözőben Hegyesi Lászlót, a válogatott szerelésfelelősét, aki a 100. meccsén dolgozhatott a nemzeti csapat mellett.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest,
Puskás Aréna, 60 000 néző. Vezette: Meler (török)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár Zs., 87.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 73.), Szoboszlai – Ádám M. (Varga Barnabás, 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
BULGÁRIA:
Naumov – Galabov, Antov, Markov (H. Petrov, a szünetben) –Sztojanov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), N. Iliev, M. Petkov – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (39.)

A csoport másik mérkőzésén
Montenegró–Szerbia 0–2 (Vlahovics 78., 90+6.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1 3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária 2 2 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik