Eb 2024: „Nevetség tárgyává váltunk Magyarországon” – bolgár lapszemle

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 08:49
null
Naumov mentette meg Bulgáriát a komolyabb zakótól a Puskás Arénában (Fotó: Földi Imre)
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária 3–0-s legyőzésével rajtolt el a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiben. A bolgár sportsajtó kiemelten foglalkozott a mérkőzéssel, a lapok beszámolójában a magyar válogatott jó játéka mellett a bolgárok nem valami acélos produkciója kapta a főszerepet.

 

„Bulgária egymás után másodszor is kikapott, a magyarok kiütöttek minket az első félidőben” – kezdte beszámolóját a sportal.bg. A népszerű bolgár oldal beszámolója a bolgár kezdőcsapatban a Montenegró elleni meccshez képest eszközölt változtatásokkal kezdődött, majd további sorokat szentelt a Puskás Aréna lelátóit megtöltő hatvanezer néző által keltett hangulatnak. A portál ezután tényszerűen beszámolt a mérkőzés történéseiről.

Ennél jó néhány fokkal szigorúbb hangnemet ütött meg a topsport.bg, amely nyíltan kijelentette, hogy a bolgár nemzeti csapat legújabb csapatépítési projektje kártyavárként omlott össze, miután Mladen Krsztajics együttese „nevetség tárgyává vált” Magyarország ellen. A beszámolót jegyző Ivajlo Dimitrov újságíró szerint a számszerű eredménynél csak az „úgynevezett taktikai innovátor” Krsztajics szövetségi kapitány által irányított nemzeti csapat „teljes káoszba fulladó játékát” volt rosszabb nézni.

Dimitrov kiemelte, hogy a szerb szakember által kidolgozott védelmi taktika már a 7. percben csődöt mondott, valamint azt is, hogy Marco Rossi csapata már az első félidőben eldöntötte a lényegi kérdéseket. A bolgár újságíró beszámolójában emellett úgy fogalmazott, hogy a második játékrészben a tempóból visszavevő magyarok így is számos gólhelyzetet dolgoztak ki, és csak Naumov kapus védései (na meg Antov tisztázása Nego helyzeténél) akadályozták meg azt, hogy a találkozó szabályos mészárlásba torkolljon.

Végül, de nem utolsósorban a telegraph.bg beszámolója azzal nyit, hogy „a magyar csapat szétszedte a bolgár válogatottat és »csak« 3–0-ra győzte le azt”. A bolgár napilap sportrovata ezután módszeresen beszámol a meccs eseményeiről, majd megjegyzi, hogy a második játékrészben az „oroszlánok” játéka feljavult, de ehhez az is kellett, hogy Marco Rossi csapata visszavegyen a tempóból.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest,
Puskás Aréna, 60 000 néző. Vezette: Meler (török)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár Zs., 87.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 73.), Szoboszlai – Ádám M. (Varga Barnabás, 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
BULGÁRIA:
Naumov – Galabov, Antov, Markov (H. Petrov, a szünetben) –Sztojanov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), N. Iliev, M. Petkov – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (39.)

A csoport másik mérkőzésén
Montenegró–Szerbia 0–2 (Vlahovics 78., 90+6.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4
6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1
3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária2 20–4–40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik