Káromkodott és üvöltözött a svéd kapitány interjú közben - videó

UEFA QUALIFIER SWEDEN - BELGIUM Sweden Belgium soccer qualifier Euro2024 Horizontal FOOTBALL UEFA
Sweden's coach Janne Andersson after the loss against Belgium during the UEFA Euro 2024 group F qualifier football match between Sweden and Belgium at Friends Arena, Stockholm, Sweden 24 March 2024. Photo: Anders Wiklund / TT / kod 10040 (Photo by ANDERS WIKLUND / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Kissé feszültnek tűnik a hangulat a svéd válogatott háza táján, amit még a hétfőn este Azerbajdzsán ellen aratott 5-0-s siker sem tud elfedtetni.

A mérkőzés után a pálya szélén négy újságíró szegezte neki a kérdéseket Janne Andersson szövetségi kapitánynak. Kezdetben úgy tűnt, hogy minden rendben van, de szinte pillanatokon belül váltott a kedélyesnek indult társalgás káromkodásokkal fűszerezett személyeskedésbe.

Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy a svédek pénteken ugyancsak hazai pályán reménytelennek tűnő játékot mutatva kaptak ki 3-0-ra Belgiumtól. Ezek után a selejtezősorozat egyik leggyengébb csapatát verték 5-0-ra úgy, hogy a szünetben még csak 1-0-ra vezettek, fordulás után egy öngóllal növelték az előnyüket, majd az utolsó tíz percben rúgtak még hármat a teljes kifulladó azerieknek.

Az első kérdés rögtön el is indította a lavinát, ugyanis az egyik újságíró azt kezdte el feszegetni, hogy Jesper Karlssen, aki az azeriek ellen beállva perceken belül gólt lőtt, miért csak nyolc percet kapott a két találkozón.

A kapitány szerint a hosszú sérüléséből visszatérő csatár kezdetben nem tudott eredményes lenni és csak mostanában találja meg újra a formáját.

"Beszélhetnénk itt egész este a kib*szott összeállításról, de, akkor tessék, ha maga lenne a kapitány, kit nem játszatna. Aleksander Isakot vagy Viktor Gyökerest? A csapatot nem kell összeállítanom, meg tudja mondani, hogy ki kellene kihagynom?" - emelte a hangját Anderssen, akit nem nyugtatott meg az sem, amikor azt vetették fel neki, hogy miért nem vált formációt az állandó 4-4-2-ről, például 4-2-3-1-re.

A beszélgetés angol felírattal:

Swedish NT manager Janne Svensson studio post-match interview (ENG SUB)
by u/SowerPlave in soccer

"Ha maga lenne a kapitány akkor változtathatna, bassza meg! Még, hogy nem akar személyeskedni...

- dühöngött Andersson.

Az újságírók azzal védekeztek, hogy ők nem kezdtek személyeskedni, csak kérdéseket tettek fel, és a a kapitány úgy tűnik, nem látja át, hogy tízmillió svédet képvisel, csak zavarja, hogy nála fiatalabb emberek máshogy látják a dolgokat.

- mondta a kapitány, aki főleg Bojan Djordjiccsal került összetűzésbe. A 41 éves, szerb születésű korábbi futballista egy meccs erejéig a Manchester United, négy meccsen pedig a Videoton (2010-11) mezét is viselte. Ő akkor kapta fel a vizet, amikor a kapitány megkérdőjelezte, hogy igazából mennyire svéd.

Az már csak a hab volt a tortán, amikor Andersson "kiba*ott labdaszedő"-nek nevezte.

Amikor a műsorvezető kisség megkésve megpróbált rendet tenni, és egy "mivel volt elégedett a meccsen" kérdéssel semlegesíteni a helyzetet, az sem vezetett sikerre.

"Hagyjuk már ezt. Szégyen, amit művelnek. Ha Jesper tíz perccel többet játszott volna, akkor most mindenki boldog lenne. Ha egy 3-0-s vereség után jöttem volna ide, akkor rendben lenne, hogy meg kell magamat védenem, de egy 5-0-s siker után... ez rohadtul gázos... De maguk nagyszerűek voltak egész este, viszlát" - mondta, majd letette a mikrofont és elviharzott.