Vágólapra másolva!
A szombati nap is meglehetősen eseménydúsan telt a hazai és a nemzetközi sportvilágban. Ha esetleg lemaradt volna, most összegyűjtöttük, így egy helyen megtalálja, mik voltak a legérdekesebb hírek április 1-én.

Október helyett mégis 2024. januárban, Tel-Aviv helyett pedig Netanyában lesz az olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság. Mindez azért furcsa, mert február első felében Dohában rendezik az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, vagyis az Európai Úszó Liga (LEN) ezzel a döntésével egy újabb szöget vert be a vízilabda koporsójába.

A Bayern München új edzője, Thomas Tuchel elárulta, hogy valósággal sokkolta, amikor tavaly szeptemberben Lőw Zsolttal együtt kirúgták a Chelsea-től, mert különleges kapcsolatot ápolt az angol csapat játékosaival. A BL-győztes német szekembernek egyébként jól sikerült a bemutatkozás új csapata élén, ugyais a bajor sztárcsapat kiütötte a Dortmundot a Bundesliga 26. fordulójának csúcsrangadóján.

Thomas Tuchel győzelemmel mutatkozott be a Bayern edzőjeként Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Marcel Engelbrecht

Az ír ketrecharcos, Dario Sinagoga és Ash Mashreghi összecsapása mindössze 11 másodpercig tartott a Battlefield Fight League (BFL) Vancouverben rendezett gáláján, ugyanis a kanadai MMA-s brutálisan kiütötte ellenfelét.

Az országváltásuk óta először indultak versenyen olimpiai bajnokaink, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. A péntek óta tartó rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnokságán immáron kínai színekben versenyezve indultak, de nem sikerült maradandót alkotniuk.

Az egykori klasszis orosz műkorcsolyázó, az összes végtagján amputált Roman Kosztomarov külföldi orvosok segítségét kéri, ám továbbra is Moszkvában marad. Az egykori klasszis sportoló állapotáról felesége számolt be.