Vágólapra másolva!
Nem sok jót sejtető nyilatkozatot tett Ja Moranttel, a Memphis Grizzlies sztárjával kapcsolatban az NBA komisszárja, Adam Silver. 

A negyedik szezonját teljesítő, 23 éves kétszeres All Star-válogatott játékosról először március 4-én jelent meg egy felvétel a közösségi médiában, amelyen egy házibuliban fegyverrel hadonászva táncikált. A Grizzlies akkor két meccsére kitette a keretből, Morant pedig azt írta a közösségi oldalán, hogy időre van szüksége, hogy kipihenje stresszt, és rendbe tegye magát.

Találkozott az NBA első emberével, Adam Silver komisszárral, és végül nyolc mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amibe viszont már beszámoltak egy korábbi hatmeccses eltiltást is.

Azonban úgy tűnik, nem találta meg a megfelelő gyógymóodt, mert május közepén ismét előkerült egy felvétel, amin megint csak egy pisztolyt mutogatott.

Adam Siver "sokkoló"-nak nevezte az újabb sztorit, és, amikor az NBA csütörtökön kezdődő nagydöntője előtt megkérdezték a Morant-ügyről, így felelt:

"Az elmúlt időszakban, igen nagyszámú információt gyűjtöttünk össze. Szerettük volna már nyilvánosságra hozni, de aztán úgy döntöttünk - és szerintem ezzel a játékosszövetség is egyetért - hogy nem lenne tisztességes a döntős csapatokkal szemben, ha ez az ügy elterelné róluk a figyelmet. A döntő után nem sokkal el fogjuk mondani, mit határoztunk" - mondta Silver, hozzátéve, a játékos múltja komolyan fog nyomni a latban, amikor meghozzák a döntést. Márpedig ez nem sok jót jelent Morant számára.