F1: az FIA megbüntette a Mercedest, de megtarthatta a 2. és a 3. helyet

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 18:59
null
A csapat várhatóan megtarthatja az eredményt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes megsértette a versenyt követő protokoll-előírásokat a Spanyol Nagydíjon, amiért a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) beidézte, és pénzbírsággal sújtotta.

 

53. SPANYOL NAGYDÍJ
JÚNIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.606
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.907
JÚNIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.664
Időmérő: 1. Verstappen 1:12.272
JÚNIUS 4., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Russell
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9. 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone

A Mercedes az idei legjobb eredményét jegyezte Spanyolországban, hiszen Lewis Hamilton vezérletével a második és a harmadik helyen szelte át a célvonalat. Az „ezüstnyilak" idén először képviseltették magukat két versenyzővel a dobogón, és megelőzték az Aston Martint a konstruktőri bajnokságban.

A nagy ünneplésbe azonban kisebb hiba csúszhatott, hiszen a csapat a gyanú szerint megsértette a parc fermé szabályokat. A Sky Sports értesülései szerint a német istálló egészen pontosan a versenyt követő protokollt nem tartotta be, amely előírja, hogy a versenyzők fizioterapeutáinak a lihegőszobán kívül kell várakozniuk.

Az eset miatt vizsgálat is indult, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) beidézte az alakulat képviselőit, illetve a két versenyző, Hamilton és George Russell fizioteraputáját, akiknek 18 óra 30 perckor kezdődött a meghallgatása.

Hasonló eset történt a tavalyi Osztrák Nagydíjon, akkor az első három helyezett, Charles Leclerc, Max Verstappen és Hamilton is felfüggesztett pénzbírságot kapott, amit 10 ezer euróban határoztak meg.

A gyanú végül beigazolódott, a versenyzők fizioterapeutái jogtalanul léptek be a parc fermé területére, a következmény az előző évi esethez hasonlóan 10 ezer eurós büntetés lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik