Videó: őrült végjáték, Alderweireld bombagóljával 66 év után bajnok az Antwerp!

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 21:04
null
Alderweireld bombája bajnoki címet ért az Antwerpnek (Fotó: Getty Images)
Fennállása ötödik bajnoki címét szerezte meg vasárnap este a belga labdarúgó-élvonal rájátszásának utolsó fordulójában a Royal Antwerp FC, amely a vb-bronzérmes, 126-szoros belga válogatott védő, Toby Alderweireld 94. percben szerzett hatalmas bombagóljával állította be a 2–2-es végeredményt a Genk otthonában, ami az aranyérmet jelentette számára.

Rendkívül izgalmasan alakult a belga bajnoki címért zajló rájátszás, amelynek utolsó fordulója előtt az élen álló Antwerp mellett a vasárnapi vendéglátója a Genk és a biztos negyedik FC Bruges-öt fogadó Royale Union is pályázhatott még a bajnoki címre.

Az első félidő végén a Genk megszerezte a vezetést az Antwerp ellen, ezzel ekkor bajnoknak számított, a második félidő elején aztán az Union is betalált, így – miután negyedóra múlva az Antwerp egyenlített – a brüsszeliek ugrottak a tabella élére. Negyedórával később viszont ismét megszerezte a vezetést a Genk, visszaülve a virtuális trónra.

Az Union reményei aztán a rendes játékidő utolsó percében szálltak el, egyenlített a Bruges, négy perc múlva a vezetést is megszerezte, majd a hosszabbítás 10. (!) percében még egyszer beköszönt az összezuhanó hazaiak kapujába (1–3).

Az igazi fordulat azonban a genki Cegeka Arénában történt, ahol a ráadás negyedik percében az egyre nagyobb erőket mozgósító Antwerp szélső védője, Jelle Bataille lekészítette a veterán védő, Toby Alderweireld elé a labdát, ő pedig pályafutása egyik legnagyobb s talán legfontosabb lövését eresztette el: a 21 méterről megküldött labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba, ami az Antwerp bajnoki címét jelentette – 66 év után az elsőt, a klub történetében az ötödiket.

A BAJNOKI CÍMET ÉRŐ BOMBA

JUPILER LEAGUE
BAJNOKI RÁJÁTSZÁS
6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Genk–Antwerp 2–2
Royale Union–FC Bruges 1–3

A RÁJÁTSZÁS VÉGEREDMÉNYE
1. Antwerp 47 pont,
2. Genk 46 (10–10), 3. Royale Union 46 (8–8), 4. FC Bruges 36

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik