Még véget sem ért a bajnokság, máris munkába állt a Manchester United új edzője

Bavaria Munich vs Ajax Amsterdam Sports soccer Munich Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
01 October 2018, Bavaria, Munich: 01 October 2018, Germany, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich vs Ajax Amsterdam, group stage, group E, 2nd matchday, final training of Ajax Amsterdam. Coach Erik ten Hag takes part in the training. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapatának irányítását hivatalosan nyártól átvevő Erik ten Hag az Ajax Amsterdam múlt vasárnapi, szezonbeli utolsó mérkőzése után azonnal munkába állt az angol klubnál.

Az 52 éves szakember elmondta, "rengeteg a tennivaló" új állomáshelyén, ezért a holland bajnok szezon utáni, curacaói túráját is lemondta, és a tervezettnél hat héttel korábban, már hétfőn elkezdett dolgozni Manchesterben.

"Sok mindent el kell intézni és meg kell szervezni a stábbal, valamint a csapattal közösen. Intenzív munkába kezdünk" - jelentette ki a tréner.

Ten Hag 2017 decembere óta irányította az Ajaxot, amellyel három bajnoki címet és két Holland Kupát nyert, emellett egyszer Bajnokok Ligája elődöntőbe vezette az együttest. Szerződése jövő nyárig volt érvényes a klubbal, a Manchester United áprilisban jelentette be, hogy ő lesz a Vörös ördögök új vezetőedzője.

Ten Hag már a helyszínen fogja megnézni az MU szezonbeli utolsó mérkőzését, melyet vasárnap a Crystal Palace vendégeként vív.