Pintér Attila nem szeretné, hogy a játékosai csokis gatyával focizzanak

Pintér Attila csapata az utolsó előtti helyen áll az NB II-ben
Vágólapra másolva!
A NB II-es labdarúgó Merkantil Bank Ligában a Vasas és a Kecskemét révén már megvan a két feljutó, azonban az utolsó forduló így is elképesztő izgalmakat tartogat, ugyanis egy körrel a vége előtt még öt csapatot is fenyeget a kiesés veszélye.

A Vasas már a 35. fordulóban bebiztosította a feljutását, a második Kecskemét NB I-es tagsága hétfőn vált papíron is biztossá, amikor a harmadik Diósgyőr gólnélküli döntetlent játszott Ajkán. A két feljutó ugyan megvan, de az még mindig kérdéses mely csapatok fognak kiesni, ugyanis egy meccsel a vége előtt még a Budaörs, a III. Kerületi TVE, a Szolnok, a Békéscsaba és a Csákvár is veszélyeztetett. Nézzük akkor az utolsó forduló éles mérkőzéseit és az ezzel járó matekot.

Békéscsaba-III. Kerületi TVE

Nem túlzás azt mondani, hogy ez a játéknap legélesebb meccs, ugyanis mindkét csapat veszélyben van. A békéscsabaiaknak 39, az óbudaiaknak 37 pontjuk van.

A fővárosi csapat csak győzelme esetén előzheti meg riválisát. Ha Pintér Attila csapat kikap vagy döntetlent játszik, biztosan kiesik az NB II-ből.

Ha nyer a Kerület, megelőzi a Békéscsabát, de mögötte kell, hogy maradjon még két csapat, ez lehet a Budaörs (most 37 pont), a Szolnok (38). A III. Kerület egy győzelemmel pontszámban beérheti a Csákvárt (40), a győzelmek száma ebben az esetben neki kedvez. A Békéscsaba, ha nyer, biztosan bennmarad. Ha döntetlent játszik, 40 pontos lesz, a III. Kerületet maga mögött tartja, sorsa attól függ, mit játszik a Budaörs és a Szolnok. A Budaörsnek a győzelme esetén 40, a Szolnoknak 41 pontja lenne, előbbi ötgólos győzelme esetén előzné meg a Békéscsabát. Ha a lila-fehérek kikapnak, a most mögöttük álló három csapatból a III. Kerület mindenképpen megelőzi őket, a Budaörs csak győzelme esetén, a Szolnok döntetlennel is, ha a Csaba súlyos vereséget szenved.

Pintér Attila csapata az utolsó előtti helyen áll az NB II-ben Forrás: III. Kerületi TVE/Facebook

„A játékosok nehéz helyzetbe kerültek, hiszen nem szeretnének harmadosztályba kerülni.

– mondta a mérkőzés előtt a III. Kerület vezetőedzője, Pintér Attila. „Nem mindennapi mérkőzés lesz. Ha mi nyerünk, bent maradunk. Ha a Békéscsaba nyer, bent marad. Viszont ha iksz lesz, akkor szerintem mindkét csapat kiesik" - tette hozzá az óbudai csapat edzője.

Csákvár-Ajka

A csákváriak 40 ponttal a 16. helyen állnak. Ha nyernek, nincs mit számolgatni. Ha döntetlent játszanak, a Budaörs és a Kerület mindenképpen mögöttük marad, sőt a Békéscsaba és a Szolnok közül is az, amelyik nem győz. Viszont, ha kikapnak az Ajkától, maradnak 40 ponton, győzelme esetén a Szolnok, valamint a Békéscsaba vagy a III. Kerület megelőzi őket. A Budaörs pontszámban és a győzelmek számában utolérheti, de sokkal rosszabb a gólkülönbsége. Természetesen, ha a riválisok nem nyernek, vereség esetén is bennmarad a Csákvár.

Siófok-Budaörs

Az utolsó helyen álló Budaörsön csak a győzelem segíthet, és az sem elég feltétlenül. Toldi Gábor csapatának nyerni kellene idegenben, erre pedig január 30. óta nem volt képes. Akkor egyébként éppen a mostani egyik riválisát, a Szolnokot verte. Ráadásul nem is elég önmagában nyernie, legalább ötgólos különbséggel kellene.

Szolnok-Haladás

A Szolnok is csak győzelemmel maradhat bent, mert döntetlennel 39 pontja lesz, az pedig semmiképpen nem elég a bennmaradásához. Ha győz, 41 ponttal zár, az elég lehet, ha a Békéscsaba és a Csákvár nem nyer.

Azonos pontszám esetén a sorrend az alábbiak szerint kerül meghatározásra:

  • 1. a bajnokságban elért több győzelem;
  • 2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
  • 3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól;
  • 4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége;
  • 5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
  • 6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól;
  • 7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés;
  • 8. sorsolás.

Merkantil Bank Liga, 38. forduló
15.30: Vasas–Soroksár
18.00: Békéscsaba–III. Kerületi TVE
18.00: Aqvital FC Csákvár–Ajka
18.00: Siófok–Budaörs
18.00: Kecskemét–Szentlőrinc
18.00: Szolnok–Szombathelyi Haladás
18.00: PMFC–Tiszakécske
18.00: ETO FC Győr–Dorog
18.00: Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia
18.00: DVTK–Budafok

Az NB II-es tabella Forrás: adatbank.mlsz.hu