Hertha: az osztályozó másnapján bejelentette lemondását az elnök

B. A.B. A.
2022.05.24. 19:15
null
Werner Gegenbauer 14 éven keresztül volt a berlini klub elnöke (Fotó: herthabsc.com)
Werner Gegenbauer, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) bennmaradó Hertha BSC első embere hivatalos levélben jelentette be, hogy lemond elnöki tisztségéről.

 

A 71 éves üzletember 2008 óta volt a berlini klub elnöke, ám úgy érzi, eljött az ideje, hogy új korszak köszöntsön a Herthára.

„Hálás és büszke vagyok, hogy tizennégy éven keresztül lehettem a csodálatos klubunk elnöke. Megtiszteltetés volt szolgálni az egyesületet és a tagjait. Együtt sok mindent elértünk, a Hertha szilárd alapokkal rendelkezik, de itt az ideje az újrakezdésnek, most értünk el eddig a pontig. A döntésemmel szeretném szolgálni a Hertha jövőjét. Szeretném leszögezni, hogy a befektetőkkel fennálló jelenlegi nézeteltérések egyáltalán nem játszottak szerepet a döntésemben. Szeretnék köszönetet mondani minden Hertha-szurkolónak, a klub rendkívüli stábjának, akik mindent elsöprő szenvedéllyel dolgoznak a Hertháért. A szívem örökké kék-fehér lesz!” – búcsúzott Werner Gegenbauer.

Nem sokkal később a Hertha a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, közös megegyezéssel Michael Preetz sportigazgató is távozik a klubtól, míg Felix Magath távozásáról már kedd délelőtt beszámoltak.

A berliniek hétfőn a Hamburg elleni 2–0-s sikerrel biztosították be, hogy a következő idényt is az élvonalban kezdik meg.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek