Történelmi eredményt ért el a Milan és az Inter az olasz bajnokságban

AC Milan v FC Internazionale - Coppa Italia AC Milan,coppa italia,FC internazionale,Football,inter,italian,i Horizontal
MILAN, ITALY - MARCH 1 : Stefan de Vrij of FC Internazionale and Ismael Bennacer of AC Milan during the Coppa Italia Semifinal leg match AC Milan vs FC Internazionale at San Siro Stadium in Milan Italy on March 1, 2022 Piero Cruciatti / Anadolu Agency (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AC Milan idén 11 év után nyerte meg újra az olasz labdarúgó-bajnokságot. Korábban még sosem fordult elő, hogy két egymást követő idényben a Milan és az Inter végezzen az első két helyen a Serie A-ban. 

Az előző idényben az AC Milant megelőzve az Inter nyerte meg a bajnokságot Antonio Conte vezetésével. Nyáron a heves temperamentumú edző távozott a csapattól, a helyére pedig a Lazio trénere, Simone Inzaghi érkezett. Az Intertől eligazolt néhány kulcsjátékos, köztük Romelu Lukaku, de a klub így is esélyes volt a címvédésre.

A kék-feketék sokáig vezették a bajnokságot, ám a hajrában felzárkózott a városi rivális Milan, így kiélezett küzdelem folyt a Scudettóért. Végül Stefano Pioli csapata ért célba az első helyen és 11 év után nyerte meg újra a Serie A-t.

Érdekesség, hogy korábban még sosem fordult elő, hogy két egymást követő évadban is a két milánói gigász végezzen az első és a második helyen az olasz bajnokságban.

A következő szezonban ismét indulhat mindkét csapat a Bajnokok Ligájában, amelyben régóta várnak az átütő sikerre. A Milan legutóbb 2007-ben, az Inter pedig 2010-ben tudta megnyerni a legrangosabb európai kupát.