Vágólapra másolva!
A Ferencváros után a címvédő Győri Audi ETO KC jutott döntőbe a női kézilabda Magyar Kupában, miután 39-18-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát a debreceni négyes döntő szombati játéknapján.

A győri együttes huszadik alkalommal szerepelhet a hazai kupasorozat fináléjában.

Eredmény, elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Dunaújvárosi Kohász KA 39-18 (18-9)
lövések/gólok: 51/39, illetve 37/18
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A bajnok győriektől Kari Brattset és Jelena Despotovic, a DKKA keretéből Bulath Anita, Takács Cecília, Jana Sustková és Hlogyik Petra hiányzott.

A vártnál is hamarabb eldöntötte a meccset az ETO, amely az első két újvárosi találatra a csapatkapitány Anne Mette Hansen vezérletével héttel válaszolt, és úgy tűnt, már a találkozó harmadánál tízgólos különbséget alakít ki. Erre végül nem került sor, mert a Dunaújváros is játékba lendült és egyre több sikeres támadása volt. Ambros Martín győri vezetőedző egy-két kulcsjátékosát pihentette a vasárnapi fináléra, így az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó Háfra Noémi sok időt töltött a pályán, amit három góllal hálált meg.

A Dunaújváros megnehezíteni sem tudta a BL négyes döntőjére készülő ETO dolgát Fotó: Polyák Attila - Origo

A második félidő legelején már tíz gól volt közte, majd tovább nőtt a különbség, mert az újvárosiak ki nem kényszerített hibákkal is segítették ellenfelüket. Az utolsó percben már húsz volt közte, a vége pedig 39-18 lett.

Anne Mette Hansen nyolc, Linn Blohm hat góllal járult hozzá az ETO sikeréhez, Laura Glauser ötven (18/9), Amandine Leynaud negyven (15/6) százalékos védési hatékonysággal zárt. A túloldalon Matucza Gabriella és Krupják-Molnár Beatrix is négy gólt lőtt.

Korábban:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 21-21 (11-12) - hétméteresekkel 4-3

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Siófok-Dunaújváros 15.00
döntő: Győr-Ferencváros 17.45