Kép: Simeone különleges sakkpartiján értetlenkednek az emberek

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 13:03
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone a Maldív-szigeteken nyaral, ahonnan egy közös képet posztolt a Hellas Veronában futballozó fiával, Giovannival sakkozás közben. Az éles szemű, mindig mindenre odafigyelő kommentelők azonnal kiszúrtak a fotón egy érdekességet.

Diego Simeone volt a sötéttel, és már csak öt bábuja maradt, de a király nincs ezek között. Talán nem véletlen, hogy a tréner azóta már törölte is a képet a közösségi oldalairól.

Simeone posztjára még a Nemzetközi Sakkszövetség is felfigyelt, s felkínálták az edző családjának, hogy miután visszatértek Madridba, tartanak nekik egy sakkórát, melyben ismertetik a szabályokat, ezen felül pedig meghívják őket a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi tornájára is, amely éppen a napokban zajlik.

A kommentelők is természetesen elemükben voltak, és rögtön párhuzamot vontak a futballban alkalmazott stratégiája és a sakkjátéka között. Előbbiben az argentin tréner arról híres, hogy remekül megszervezi csapata védekezését, és ez most már utóbbira is igaz, hiszen király nélkül aligha mattolhatják. Az egyik hozzászóló igazi nagymesternek állította be őt, hiszen megtalálta a módját, hogyan ne szenvedjen vereséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik