Monaco: a Liverpooltól igazoltak támadót – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 18:57
null
Minamino Takumit átigazolta a Monaco (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Monaco a hivatalos oldalán jelentette be, hogy átigazolta a Liverpooltól a 27 éves japán támadót, Minamino Takumit, aki 2026-ig írt alá a hercegségbeliekhez.

 

Minamino Takuminak hazájában, a Cerezo Oszakában indult felnőttkarrierje – mindössze 17 évesen debütált a „nagyok” között –, majd 2015-ben Salzburgba igazolt, ahol többek között Szoboszlai Dominikkal és Erling Haalanddal játszott együtt, és zsinórban öt bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

2020 januárjában lecsapott rá a Liverpool, amely egy évvel később kölcsön is adta a Southamptonnak. Noha a 42-szeres japán válogatott játékos a visszatérte után, az elmúlt idényben 22 találkozón 10 gólt és 1 gólpasszt vállalt, nem sikerült a liverpooliak meghatározó játékosává előlépnie, s most a Monacóhoz igazolt.

A Transfermarkt szerint a hercegségbeliek 15 millió eurót fizettek a támadóért, aki több mint 400 tétmérkőzésen lépett pályára, és összesen 97 találatot szerzett és 55 asszisztot adott.

„Nagy öröm számomra, hogy csatlakozhattam a Monacóhoz. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a nagyon izgalmas projektnek, egy nagy hagyományokkal rendelkező klubban, amely a Ligue 1 legelismertebb csapatai közé tartozik” – mondta Minamino.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik