FTC: Tokmac Nguen tudja, ha idegeskedne a gólok miatt, magának ártana

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 08:57
null
Tokmac Nguen úgy érzi, az FTC új lendületet vett a Fehérvár 4–0-s legyőzésével (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem idegeskedik amiatt, hogy még nem szerzett gólt az idényben, Tokmac Nguen tudja, hamarosan úgyis a kapuba talál – szerinte a Shamrock Rovers elleni Európa-liga-selejtezőn tökéletes koncentrációra lesz szükség.

Várja idénybeli első gólját. Tokmac Nguen, a Ferencváros egyik alapembere hosszú huzavona után döntött úgy a nyáron, hogy bár anyagilag jobb ajánlatokat is kapott, és Japánba is csábították, továbbra is a magyar bajnokcsapatnál marad. A norvég támadó akkor őszintén beszélt döntése hátteréről, elmondva, neki fontosak az emberi kapcsolatok, jól érzi magát a klubban, a családja is megkedvelte Budapestet, biztonságban érzik magukat.

Az idény aztán nem úgy kezdődött, ahogy elvárta magától, de nem idegeskedik amiatt, hogy még nem szerezte meg idénybeli első gólját.

„Nyugodt vagyok! – felelte lapunk felvetésére a 28 éves futballista, aki hat Bajnokok Ligája-selejtezőn és két NB I-es bajnokin lépett pályára az új idényben. – Tisztában vagyok vele, ha idegeskednék, csak magamnak ártanék. Az edzéseken minden idegszálammal arra összpontosítok, hogy minél nagyobb százalékban használjam ki a lehetőségeimet, ha a mérkőzésen a kapu elé kerülök, ott se hibázzak. Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor nehezebben jönnek a gólok, de tudom, hamarosan ismét betalálok. A futball már csak olyan, ha eredményes vagyok, én vagyok a legjobb, ha viszont elmaradnak a gólok, egyből jönnek a kritikák. De nincs ezzel baj.”

A Ferencváros a hétvégén meglepő magabiztossággal győzte le 4–0-ra hazai pályán a Mol Fehérvár FC-t, Tokmac Nguen is érezte, az önbizalmuknak különösen jót tett a vasárnapi siker.

„A Qarabag elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően különösen fontos volt ez a győzelem. Nagyon jól játszottunk, ugyanakkor el kell ismerni, az ellenfél nem a legjobb napot fogta ki – de ez legyen a fehérváriak gondja. Mi végig támadó szellemben futballoztunk, a helyzeteket is jó százalékban használtuk ki. Ez az igazi arcunk, ezek vagyunk mi! Nagyon örültünk a mérkőzés után, az öltözőben kicsit kieresztettük a gőzt.”

Nincs megállás, a Ferencvárosra csütörtökön újabb kihívás vár: az Európa-liga rájátszásában a Shamrock Rovers lesz az ellenfele. Az ír bajnokcsapattól már az is bravúr, hogy idáig eljutott, ám a norvég támadó biztos benne, ha már a rájátszásig menetelt, nem szeretné ennyivel beérni.

„Nem lehet rossz csapat, amelyik az Európa-liga rájátszásáig eljut – folytatta Tokmac Nguen. – A Shamrock Rovers jó csapat, néztünk felvételeket, a szakmai stáb alaposan feltérképezte a riválist, a futballstílusáról mindent tudhatunk. A lényeg, hogy nem lehet véletlenül eljutni az Európa-liga-csoportkör kapujáig… Kemény mérkőzésre számítok, csütörtökön hazai pályán kezdjük a párharcot, szurkolóink támogatása sokat jelenthet. Szokták kérdezni, idegenben vagy hazai pályán jobb-e kezdeni, de erre nem tudom a megfelelő választ. Ha az első, itthoni meccsen magabiztosan nyerünk, akkor hazai pályán, ha szoros a mérkőzés, jobb lett volna idegenben. Szóval, nincs jó recept. Az ír csapat alighanem keményen védekezik majd, nekünk, támadóknak ott kell folytatnunk, ahol vasárnap a Fehérvár ellen abbahagytuk. Ha most is megfelelően koncentrálunk a kapu előtt, és hátul is stabilak maradunk, előnnyel utazhatunk Dublinba.”

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, 1. MÉRKŐZÉS

AUGUSZTUS 19., CSÜTÖRTÖK
18.30: Ferencváros–Shamrock Rovers (ír) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna, Vezeti: Glenn Nyberg (svéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik