Anglia: egyenlíteni két öngóllal a 90. perc után? Most megtörtént! – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 09:16
null
Scott Malone és Murray Wallace talán maguk sem hitték, hogy lesz okuk ünnepeli ezen a kedd estén (Fotó: Getty Images)
Ha a 90. percben 2–0-ra vezetsz a Millwall ellen, az nem feltétlenül elég a győzelemhez – ez bizonyosodott be kedd este az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában (Championship), ráadásul egészen elképesztő forgatókönyv szerint. A Swansea City előnye két öngóllal vált semmivé, a meccs 2–2-re végződött.

A hazaiak már az 1. percben vezettek, a 12. percben megszerezték a második góljukat is, aztán elérkezett az őrült végjáték: a 93. percben támadott a Millwall, jobbról jött a beadás, és a labda Harry Darling lábáról a saját kapujába vágódott. Még nem volt vége: a 95. percben a hazaiak még mentettek egy jobb oldali szöglet után, de jutott idő egy utolsó beadásra, tekeredett is befelé a labda, és az ellenfele által szorongatott Nathan Wood estében a saját kapujába fejelt. Így lett 2–2…

Akadt még egy kulcspillanata a hajrának: a két öngól között Michael Obafemi ziccerben tört kapura, a lábában volt a harmadik hazai gól, csakhogy Ryan Leonard óriási vágtával utolérte, és gyönyörű becsúszással szerelte a tizenhatoson belül.

A VÉGJÁTÉK 2:50-TŐL


„Ettől Millwall a Millwall! De könyörgöm, már csak a szívem épsége miatt is, mostantól már a meccs első felében is szerezzünk gólokat…! – fakadt ki Gary Rowett, a Millwall menedzsere a meccs után. – Jelentős lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, de ez önmagában még nem emel egy csapatot az élbolyba. Kell hozzá némi intelligencia, futballtudás és taktikai érettség is. Utóbbiakból nem mutattunk eleget a meccs elején.”

Négy forduló után a Millwall – amelynek ez volt az első idegenbeli pontszerzése – hét ponttal a 4., az első hazai győzelmére még váró Swansea öttel a 12. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik