Ekl: Kölnben nagy érdeklődéssel fogadták Borist és a Fehérvárt

BORSOS LÁSZLÓ (Köln)BORSOS LÁSZLÓ (Köln)
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 20:38
null
Michael Boris izgatott a németországi mérkőzés előtt (Fotó: Török Attila)
A Fehérvár megérkezett Kölnbe, ahol csütörtökön a helyi Bundesliga-csapattal találkozik az Európa-konferencialiga rájátszásában. Michael Boris vezetőedző a németországi összecsapás minden percét élvezni akarja.

Micsoda fogadtatás! A Mol Fehérvár küldöttsége szerdán zökkenőmentesen megérkezett a Köln-Bonn reptérre, ahol kíváncsiskodó emberek várakoztak. Bár a futballisták első hivatalos programja este nyolcra volt kiírva (ekkor kezdődött az 1. FC Köln elleni Európa-konferencialiga-mérkőzést megelőző utolsó edzésük), már délelőtt tizenegykor, a terminál első ajtaján átérve nem várt feladatuk akadt. A magyar csapat játékosai iránt érdeklődő hét lelkes sportkedvelőtől megtudtuk, Loic Negóék nem az 1. FC Köln szurkolói különítményébe, hanem fanatikus autogramgyűjtőkbe botlottak, akik a reptereken vadásznak szignókért, közös fényképekért, ha külföldi egyesület látogat a Ruhr-vidékre. A futballisták örömmel tettek eleget a kéréseknek, pedig az egyik érdeklődő a keret mindegyik tagjától próbált aláírást szerezni a noteszébe. Egyikük még a küldöttség belvárosi hoteljéhez is elvonatozott, mert két játékostól nem sikerült beszereznie az aláírást – a szálláshelynél derült ki számára, hogy a sérült Nikola Szerafimov nem utazott a csapattal a Rajna-parti városba...

VÉLEMÉNY

Dárdai Pál, a Mol Fehérvár szélsője: – Éhesek vagyunk a sikerre, várjuk, hogy pályára lépjünk. Nem azért jöttünk, hogy stadiontúrán vegyünk részt, hanem hogy jó helyzetet teremtsünk a visszavágóra. Örömteli, hogy egykori Bundesliga-játékosként német csapat ellen futballozhatok, több ismerősöm van korábbi korosztályos csapatokból, Ondrej Duda, Luca Kilian vagy Linton Maina, úgyhogy élmény lesz számomra a meccs.

Az Európa-konferencialiga rájátszásába nevezett kerettagok közül nem csupán ő hiányzott, Jevhen Makarenko és Ivan Petrjak is otthon maradt. Az együttessel tartott azonban a Ferencváros ellen mellkassérülés miatt lecserélt Kenan Kodro, ám Michael Borisnak kevés variációs lehetőség áll rendelkezésére, szűk kerettel készülhet a csütörtöki összecsapásra.

Tapasztaltuk, hogy a székesfehérváriak német vezetőedzője körül nagy a felhajtás. A reptéren többen szóba elegyedtek vele, a hotelnél is leszólították, valamint a német sajtó szintén élénken érdeklődik iránta: a Bild és az RTL mellett több városi lap készített vele anyagot.

„Nehéz feladat vár ránk, ugyanakkor nagyszerű, hogy német emberként Kölnben irányíthatom a csapatomat – mondta a hivatalos sajtóeseményen Michael Boris. – Kétségtelen, a német közvélemény nem ismer annyira, ezért örvendetes számomra, hogy a kölniek ellen megmérethetünk. Alighanem a meccs minden percét élvezem majd. Tizenhárom éve jártam legutóbb ebben a stadionban, jó ide visszatérni. Hogy csütörtökön mi lesz, meglátjuk, nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból.”

Kölni autogramvadász Loic Negóval (Fotó: molfehervarfc.hu)
Kölni autogramvadász Loic Negóval (Fotó: molfehervarfc.hu)

Kérdés, miként tud felkészülni a Mol Fehérvár ilyen nehéz tesztre mind erőnlétileg, mind mentálisan, hiszen futballistái nem lehetnek hozzászokva ahhoz az iramhoz, mint amilyet a kölniek diktálhatnak, illetve legtöbb játékosa nem játszott még ötvenezer néző előtt – itt tesszük hozzá, a Qarabagot sem biztos, hogy az azeri bajnokság készíti fel a nemzetközi kupaporondra, a Ferencváros ellen láthattuk, gyengébbnek vélt liga csapata is versenyképes lehet a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

„A felkészülési időszakban erős csapatok ellen léptünk pályára, a Fenerbahce, az Arisz és a Galatasaray elleni tesztmeccs egyaránt a nemzetközi kupára felkészülésünket szolgálta– folytatta a Mol Fehérvár trénere. – A Köln más dimenzió, mint az NB I-es csapatok, a versenynaptárunk pedig angolos, hiszen három hete hét közben és hétvégén is játszunk, de úgy érzem, ez elősegítette a felkészülésünket a csütörtöki mérkőzésre. Eddig három-négy-hármas felállásban futballoztunk, ám a németek különböző játékrendszereket alkalmaztak az elmúlt hetekben. Kivárjuk, mivel rukkolnak ki ellenünk, s arra reagálunk majd. Hiába távozott Anthony Modeste a Kölnből, sikerült pótolni, a csapat támadóereje nem változott. De mi is tudunk futballozni, ezt szeretnénk is megmutatni, ám ehhez fel kell pörgetnünk a játékunkat. Akkor leszek elégedett, ha a visszavágóra nyitott marad a párharc.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, 1.
MÉRKŐZÉS
20.30: 1. FC Köln (német)–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik