BL: két góllal nyert a Benfica, a Maccabi Haifa is előnyben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 23:00
null
Fotó: Facebook/Crvena zvezda
Gól nélküli döntetlennel ért véget a Qarabag és a Viktoria Plzen első találkozója a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában. A játéknap másik két meccsén a Benfica idegenben kétgólos előnyt harcolt ki a Dinamo Kijev ellen, míg a Maccabi Haifa odahaza 3–2-re megverte a Crvena zvezdát.

 

A selejtező harmadik fordulójában a Ferencvárost búcsúztató azeri együttes a helyzetek alapján közelebb állt a győzelemhez (13–5), de a cseh együttes nagyszerűen védekezett. A Qarabag 64 százalékban birtokolta a labdát, de ez sem volt elég a gólszerzéshez. A visszavágót jövő kedden játsszák Plzenben.

A Maccabi Haifa és a Crvena zvezda első ütközete szorosan alakult. A mérkőzés első felében az izraeliek jóval több támadást indítottak és veszélyesebbek voltak a kapura, mégis a szerbek vezettek a félidőben. A második játékrészben a hazaiak megfordították az eredményt, így 3–2-vel várhatják a jövő keddi visszavágót. A haiti Pierrot duplája mellett Dolev Haziza is kitett magáért, mind a három hazai gólt ő készítette elő.

A Benfica Lódzban szerzett kétgólos előnyt a Dinamo Kijev ellen. A győzelem teljesen megérdemelt, mivel a portugálok jóval többet lőttek kapura (12–7), és a támadások száma is a Benfica fölényét igazolta (52–34). A visszavágót szintén kedden játsszák.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
Qarabag (azeri)–Viktoria Plzen (cseh) 0–0

Maccabi Haifa (izraeli)–Crvena zvezda (szerb) 3–2 (Pierrot 18., 51., Chery 61., ill. Pesics 27., Kanga 40.)
Dinamo Kijev (ukrán)–Benfica (portugál) 0–2 (Gilberto 9., G. Ramos 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik