Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyássztori: „Levegő után kapkodva tudtam csak felmászni egy kilátóba”

default user icon
MME
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen Eszter története, aki a sugár- és hormonkezelés alatt felszedett kilóktól szabadult meg, miután elhatározta, változtatnia kell az életmódján.

„2016-ban rosszindulatú mellrákot diagnosztizáltak nálam. A műtétet sugárkezelés és kétévnyi hormonkezelés követte. Bárhogy küzdöttem, csak jöttek fel a kilók” - kezdi történetét Molnár Eszter. Miután befejezte a kezeléseket, nem állt neki rögtön a diétának, egy kirándulás alkalmával viszont elhatározta, hogy változtatnia kell. „Hatalmas pofon volt az élettől, mikor levegő után kapkodva tudtam csak felmászni egy kilátóba. Ott, akkor minden megváltozott fejben.”

A siker titka

„2018 novemberében elkezdtem alakreform edzésekre járni, addig csak diétáztam. Azóta szinte minden héten ott vagyok az órákon. Mivel utána jött a karantén, ami sokaknak karanténtestet hozott, én nagyon büszke voltam magamra, mert folyamatosan edzettem online. Ráadásul egyre jobban és könnyebben ment a mozgás, úgyhogy bátran mondhatom, nekem pozitív eredménye lett a karanténnak.”

 

Mi motivál?

„Igazándiból nem csak magam miatt csinálom. Példakép vagyok, a gyerekem példaképe, aki sportol. Bár ebben az évben nem jöttek a sikerek, nem adta fel. Elfogadta az edzőitől, hogy fogynia kell, és csinálja. Most már egyre büszkébb ő is magára, hogy könnyebben, gyorsabban fut, és olyan dolgokra képes, amik eddig nem mentek neki, már nem csúfolják. Szóval megyünk előre az életmódváltás terén, és sportolunk, mert szeretjük, mert kikapcsol.”

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek

Friss