Vágólapra másolva!
Holtan találták meg hétfő reggel lakásában Florin Zalomirt, a 2012-as londoni olimpián ezüstérmet nyert román kardválogatott volt tagját. Az első információk szerint öngyilkosságot követett el, főbe lőtte magát. 

Florin Zalomir halálának hírét a Román Csendőrség is megerősítette, ugyanis a volt vívó csendőrként dolgozott visszavonulása után.

„Megrendült szívvel erősítjük meg kollegánk tragikus halálhírét, akit

– írta közleményében a Román Csendőrség, megjegyezve, hogy legutóbbi pszichológiai vizsgálatán szolgálatképesnek találták.

Holtan találták meg a lakásában Florin Zalomirt Forrás: AFP/ALBERTO PIZZOLI/Alberto Pizzoli

A TVR román közszolgálati televízió információi árnyalják a képet. Tudomásuk szerint

a 41 éves Florin Zalomirt legalább egy hónapja pszichológiai tanácsadásra küldte a csendőrség pszichológusa, de a volt vívó nem volt hajlandó részt venni a foglalkozásokon.

Aktív sportolói karrierje alatt az ország egyik legjobb kardvívója volt, t

agja volt a 2012-es londoni olimpián ezüstérmet nyert román válogatottnak. A válogatott tagjaként Európa- és világbajnoki címet is nyert.

Florin Zalomir 2012-ben vonult vissza és a bukaresti Dinamonál, valamint a válogatottnál tevékenykedett edzőként. 2 és fél évet szerződéses katonaként dolgozott a Francia Idegenlégióban, többek között Afganisztánban is bevetették. Hazatérte után a csendőrségnél talált munkát - írja a Maszol.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!