A magyaros ételek, köztük a paprikás krumpli elkészítésésnek legfájdalmasabb része a vöröshagyma megpucolása és felaprítása: szó szerint a könnyünk kicsordul, ha erre kerül a sor. Persze van számos trükk, a szájban tartott hideg vízen át a kenyér szagolgatásáig, és annak is könnyebb ezt a feladatot végrehajtani, aki de általánosságban elmondható, hogy elkerülhetetlen a sírás.
Nos, a tűzoltók, akik arra hivatottak, hogy mindenféle szorult helyezteből kimentsék a civileket, ebben is a segítségünkre siettek - szúrta ki a Blikk. A fóti önkéntes tűzoltók hétvégén kikísérletezték, és a lenti fotósorozaton be is mutatják, hogyan készül a paprikás krumpli tűzoltó módra - könnymentesen!
Paprikás krumpli tűzoltó módra
Hozzávalók:
burgonya
kolbász
vöröshagyma
fokhagyma
tűzoltó
légzőkészülék
védőfelszerelés
olaj
fűszerpaprika
só
bors
Elkészítés:
- A burgonyát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
- Beöltöztetjük tűzoltóinkat védőfelszerelésbe, és rájuk bízzuk a hagymapucolást.
- Miután meggyőződtünk róla, hogy a légző tényleg véd az égető érzés ellen, eltesszük tűzoltóinkat későbbre, mert bármikor jól jöhetnek.
- A felkarikázott hagymákat az olajon üvegesre pároljuk, utána levesszük a tűzről.
- Hozzáadjuk a pirospaprikát, beledobjuk a burgonyát, a kolbászkarikákat és fokhagymát, majd kevés vízzel visszatesszük a tűzre.
- Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, végül annyi forró vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
- Lefedjük, és puhára főzzük.
- Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni az ízeket, és megosztani a vasárnapi ebédet a leleményes tűzoltókkal. Jó étvágyat!
Ismét kiderült, hogy a katasztrófavédelemnél dolgozók egyik szuperképessége a fergeteges humorérzék, minden helyzetben!