Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott egyik legjobb játékosa, Vojvoda Dávid ellen döbbentes eljárás folyik. Amennyiben nem oldódik meg a helyzete, akkor a következő bajnoki szezonban nem léphet pályára. 

Az Alba Fehérvár magyar válogatott játékosát azért tiltotta el a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntésének értelmében nem fizette ki az ügynökének, Vinkó Lászlónak járó jutalékot.

Az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt arról, hogy Vojvoda Dávid biztosan nem játszhat a februári világbajnoki-selejtezőkön.

"A szövetség mediátor szerepben avatkozott be az ügybe, az ügynök mindkét esetben olyan ajánlatot tett a játékosnak, ami jóval kevesebb, mint ami az ítéletben szerepelt. Ezeket az ajánlatokat Vojvoda Dávid ügyvédjén keresztül visszautasította. Ekkor már Vinkó László ügyvédje nem kívánt további engedményt adni" - árulta el Bodnár a műsorban.

A sportvezető azt is elmondta, hogy Magyarországon is elindult egy eljárás Vojvoda Dávid ellen.

"A játékos ügynöke az MKOSZ-nél is eljárást kezdeményezett, a mi szabályzataink szerint pedig az a sportoló, aki nem teljesíti a Sportdöntőbíróság ítéletét annak új játékengedélyt nem lehet kiadni.

mondta Bodnár.

Vojvoda Dávid (jobbra) nehéz helyzetbe került Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Ennek az egész ügynek van egy jogi és egy erkölcsi oldala, ezen lehet vitatkozni.

Azt Vinkó Lászlónak is elmondtam, ne számítson arra, hogy internetes fórumokon neki adnak igazat, még akkor sem, ha jogilag neki van igaza" - zárta mondandóját a főtitkár.

Az adásban kiderült az is, hogy Vojvoda Dávid meghívót kap a magyar válogatott következő összetartására, mert mentálisan és morálisan akkor is segíteni tud, ha nem játszhat.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott február végén befejezi a 2023-as világbajnokság selejtezőjét. Sztojan Ivkovics együttese legközelebb Litvánia, azt követően pedig Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára.