Újabb amputáción esett át az olimpiai bajnok sztársportoló

56165220 Vertical
Gold medalists Russian pair Tatiana Navka and Roman Kostomarov pose on the podium of the Ice Dancing Figure Skating competition at the 2006 Winter Olympics, 20 February 2006 at the Palavela in Turin. US Tanith Belbin and Benjamin Agosto won silver and Elena Grushina and Ruslan Goncharov of the Ukraine taking bronze. AFP PHOTO/FRANCK FIFE (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét életmentő műtéten esett át az oimpiai bajnok orosz műkorcsolyázó, Roman Kosztomarov: ezúttal a bal kezének ujjait kellett amputálni a vérmérgezés továbbterjedésének elkerülése érdekében.

A 2006-os téli olimpián aranyérmet szerző sportolóról nemrég még azt mondták az orvosok, hogy a szervezete nem tudná elviselni az újabb műtétet, ám pénteken délelőtt végül mégis végre kellett rajta hajtani azt a fertőzés túlzott terjedése miatt.

Orosz sajtóhírek szerint Kosztomarov jobban viselte az operációt a vártnál, de

a biztonság kedvéért visszahelyezték őt a lélegeztetőgépre.

Roman Kosztomarov újabb amputáción esett át Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

A 46 éves sportoló még januárban került kórházba tüdőgyulladással, ám azóta az agya, a veséje és a mája is károsodott, és a kialakult üszkösödések miatt minden végtagján kellett amputációt végrehajtani. Március közepén lekapcsolták a lélegeztetőgépről és magához tért, ám a poszttraumás stressz szindróma jelei mutatkoztak rajta, ráadásul elkékült a bal keze is, ami a vérmérgezés jele, és ami miatt szükség volt a pénteki műtétre.

A passion.ru információi szerint pedig a rengeteg gyógyszer mellékhatásaként

a májfunkciói is tovább romlottak, ami tovább csökkenti Kosztomarov túlélésének esélyét.