A Premier League leleplezte: súlyos büntetés várhat a liverpooli focicsapatra

fbl Horizontal
Liverpool's Scottish defender Andrew Robertson (R) remonstrates with Everton's English defender Conor Coady (L) and Everton's Irish defender Seamus Coleman (3R) during the English Premier League football match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, north west England on February 13, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban szereplő Everton labdarúgócsapatát a pénzügyi Fair Play (FFP) szabályainak megsértésével vádolja a Premier League.

Az ítélet még az előző szezonra vonatkozik, ahol az élvonalban éppen bennmaradt klubot a túlzott kiadásokkal vádolja a liga egy 10 hónapig tartó vizsgálat eredményeként.

A rivális Burnley és a Leeds még májusban írt a Premier League-nek, hogy megkérdőjelezzék, vajon az Everton megszegte-e a szabályokat. A két csapat feltételezése alapján

az elmúlt három idényben 371,8 millió font veszteséget könyvelhetett el az Everton, miközben a Premier League szabályai szerint a klubok legfeljebb 105 millió fontot veszíthetnek három év alatt.

Egy esetleges pontlevonással az Everton újabb lépést tenne a másodosztály felé Forrás: AFP/Paul Ellis

A szabályt megszegő csapatok pénzbírságot vagy pontlevonást kaphatnak, és a független bíróság elé tárt ügy ítélethozatalakor az Evertonra is ez a sors várhat.

A klub egyelőre nem nyilatkozott a Premier League közleménye óta, de tavaly még tagadta, hogy bármiféle szabálytalanságot követett volna el.

A liverpooli klub a mostani szezonban 28 mérkőzés után a 15. helyen áll, de a mögötte álló csapatoknak mind kevesebb lejátszott találkozója van, így vesztett pontok tekintetében jelenleg kieső helyen áll az Everton.