Vívás: Szilágyi Áron fair play díjat kap szombati gesztusáért

Vágólapra másolva!
2023.03.27. 20:09
null
Szilágyi Áront elismerte a Magyar Olimpiai Bizottság fair play testülete (Fotó: Földi Imre)
Sportszerű cselekedetéért fair play díjat fog kapni Szilágyi Áron, aki szombaton megnyerte a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupaversenyt.

Az MTI-nek Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke elmondta, hétfő délután ülésezett a Magyar Olimpiai Bizottság fair play testülete, és úgy döntött, hogy cselekedet kategóriában jutalmazza majd Szilágyi Áront, aki a budapesti kardverseny döntőjében egy szerinte rossz ítélet után az ellenfél 8:5-ös vezetésénél átengedte a pontot riválisának (más kérdés, hogy ennek ellenére is megnyerte a mérkőzést).

„Mivel a szabályok szerint egy adott esztendő sportszerű tetteit az év lezárulta után jutalmazhatjuk, Áron jövőre veheti majd át a díjat. Ott voltam a versenyen, láttam a döntőt, és nagyon örülök a sportszerűségének. Régen a mestereink arra tanítottak minket, hogy be kell mondani a kapott tust, még ha a zsűri nem is látta. Áront is így nevelhették, az meg különösen erős jellemre vall, ha vesztett helyzetben is képes valaki ilyen cselekedetre” – vélekedett Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, a Nemzet Sportolója, akinek vívópályafutását 1977-ben fair play díjjal ismerték el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik