Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Bulgária legyőzésével kezdett a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiben. A bolgár sportlapok beszámolójában a magyar válogatott remek játéka mellett a bolgárok teljes káoszba fulladó teljesítményét emelték ki.

– írta beszámolójában a sportal.bg. A bolgár oldal beszámolója a bolgár kezdőcsapatban a Montenegró elleni meccshez képest eszközölt változtatásokkal kezdődött, majd további sorokat szentelt a Puskás Aréna lelátóit megtöltő hatvanezer néző által keltett hangulatnak - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A topsport.bg viszont nem kímélte a válogatottat: a lap szerint a bolgár nemzeti csapat legújabb csapatépítési projektje kártyavárként omlott össze, miután Mladen Krsztajics együttese „nevetség tárgyává vált" Magyarország ellen. A beszámolót jegyző Ivajlo Dimitrov újságíró szerint Krsztajics szövetségi kapitány által irányított nemzeti csapat „teljes káoszba fulladó játékát" nagyon rossz volt nézni.

Szoboszlai villogott a meccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dimitrov kiemelte, hogy a szerb edző taktikája már a hetedik percben csődöt mondott, valamint azt is, hogy Marco Rossi csapata már az első negyvenöt percben eldöntötte a lényegi kérdéseket. A bolgár újságíró beszámolójában emellett úgy fogalmazott, hogy a második félidőben a tempóból visszavevő magyarok így is számos gólhelyzetet dolgoztak ki,

és csak Naumov kapus védései akadályozták meg azt, hogy a magyar csapat lemészárolja a bolgár csapatot.

A telegraph.bg beszámolója azzal nyit, hogy „a magyar csapat szétszedte a bolgár válogatottat és »csak« 3–0-ra győzte le azt". A bolgár napilap sportrovata azt is megjegyezte, hogy a második játékrészben a bolgár csapat játéka feljavult, de ehhez az is kellett, hogy Marco Rossi csapata visszavegyen a tempóból.