Eb 2024: folytatódik a McTominay-show, a skótok legyőzték a spanyolokat

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 22:41
null
Scott McTominay Ciprus után a spanyoloknak is kétszer vette be a kapuját (Fotó: Getty Images)
Scott McTominay duplájával Skócia hazai pályán 2–0-ra legyőzte Spanyolországot a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének A-csoportjában.

A norvégok elleni meccshez képest igencsak felforgatott kezdővel vágott neki a Skócia elleni találkozónak Luis de la Fuente spanyol válogatottja. Mindössze hárman voltak, akik a málagai és a glasgow-i találkozón is a kezdőcsapatban kaptak helyet – Kepa Arrizabalaga, Rodri és Mikel Merino.

A felforgatás nem sült el jól, ugyanis már a meccs elején vezetést szereztek a skótok. A Manchester United középpályása, Scott McTominay talált a kapuba – a pályafutása során először fordult elő, hogy két egymást követő mérkőzésen is gólt szerzett hazája válogatottjában (1–0).

Húsz perccel később Andrew Robertson vállalta állon Pedro Porrót, a Liverpool védője azonban sárgával megúszta az esetet, és pályán maradhatott.

A szünetben kettőt is cserélt De la Fuente, bejött Dani Carvajal és Nico Williams is, előbbi azonban a skótok második góljához járult hozzá nagyban. A Real Madrid védője bizonytalan volt az ellenfél térfelén, az elveszített labdából pedig Kieran Tierney megindult a bal szélen. Az Arsenal védője gyorsabb volt a spanyolnál, és amikor már az ötös magasságában járt, középre adta a labdát. A beadás még David Garcíáról ugyan kipattant, de pont az érkező McTominay elé, aki ballal a kapuba lőtt (2–0).

Érdekesség, hogy a középpályás az elmúlt négy napban négyszer annyi gól szerzett (4) skót mezben, mint korábban 37 meccsen összesen.

A másodszor nyerő Skócia vezeti a selejtező A-csoportját Spanyolország és Norvégia előtt.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

A-CSOPORT
Skócia–Spanyolország 2–0 (1–0)
Glasgow. G: McTominay (7., 51.)

KORÁBBAN
Grúzia–Norvégia 1–1
(0–1)
Batumi. G: Mikautadze (61.), ill. Sörloth (15.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Skócia 2 2 5–0 +5 6
2. Spanyolország 2 1 1 3–2 +1 3
3. Norvégia 2 1 1 1–4 –3 1
4. Grúzia 1 1 1–1 0 1
5. Ciprus 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik