Eb 2024: Szemétkedtek végig, nekem ez nem foci – Rodri a skótokról

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.03.29. 10:34
null
Rodri szerint a skótok provokálták őket (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, Skócia Scott McTominay duplájával 2–0-ra legyőzte Spanyolországot a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában. A spanyolok a mérkőzést követően a vereség okait keresték. David García szerint a túl magas fű, míg Rodri szerint az ellenfél provokációja volt a fő probléma.

A statisztikákkal foglalkozó Opta összesítése szerint a spanyol válogatott az ezt megelőző 38 Európa-bajnoki selejtezőjéből csak egyet vesztett el, 2014 októberében Szlovákia ellen. Egy másik sorozat is megszakadt, ugyanis eddig legutoljára 2006 októberében, a Svédország elleni 2–0-s vereség során nem tudtak gólt lőni Eb-kvalifikációs mérkőzésen.


A kétgólos vereség is ritka a spanyolok életében. 2016-ban Olaszországtól kaptak ki legalább két góllal. Ha az Eb-selejtezőket nézzük, akkor még régebbre, a korábban már említett 2006-os, Svédország elleni találkozóig kell visszamennünk.


Az összecsapást követően csalódottak voltak a spanyolok. Luis de la Fuente szövetségi kapitány nyolc helyen változtatott a norvégok ellen győztes kezdőcsapaton. „Fájdalmas vereség, de a meccset elemezve úgy láttam, tettünk azért, hogy jobb eredményt érjünk el. Úgyhogy igyekszem a pozitívumokra koncentrálni, de még sok munka áll előttünk”nyilatkozta a katari vb után kinevezett szakember.

A spanyolok egyik legjobbja a debütáló David García volt, aki a vereség ellenére boldog, hogy bemutatkozhatott a válogatottban. Az Osasuna védője szerint a fű nehézséget okozott számukra. „Láttuk a mérkőzés előtt, hogy túl magas a fű, és ez végül sokba került nekünk. De nem kereshetünk kifogásokat, magunkkal kell foglalkozni, és kijavítani azt, ami nem működött” – idézi Garcíát a Marca.

A Manchester City középpályása, Rodri keserűen nyilatkozott a meccset követően: „Ahogy játszottak....szemétkedtek végig. Folyamatosan az időt húzták és provokáltak minket, dobálták magukat. Nekem nem ez a foci.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

A-CSOPORT
Skócia–Spanyolország 2–0(1–0)
Glasgow. G:McTominay (7., 51.)

KORÁBBAN
Grúzia–Norvégia 1–1
(0–1)
Batumi. G:Mikautadze (61.), ill. Sörloth (15.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Skócia225–0+56
2. Spanyolország2113–2+13
3. Norvégia2111–4–31
4. Grúzia111–101
5. Ciprus110–3–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik