Vágólapra másolva!
Szombat délután a Bayern München drámai versenyfutásban végzett a Borussia Dortmund előtt, ezzel pedig sorozatban 11. alkalommal nyert meg a Bundesligát. A bajnoki cím megnyerése ellenére a bajor csapat szezonja rendkívül csalódást keltő volt, ennek következtében pedig távozik Oliver Kahn ügyvezető igazgató és a csapat sportigazgatója, Hasan Salihamidžić is.

A Kicker értesülései szerint Hasan Salihamidžić a Köln elleni 2-1-es győzelem után lement az öltözőbe, és elköszönt a játékosoktól, akik éppen a bajnoki címet ünnepelték. A klub korábbi legendás kapusa, Oliver Kahn nem volt ott a Köln elleni meccsen, azt a sajtóban úgy kommunikálták, hogy Kahn influenzás, de minden bizonnyal a kirúgása miatt nem jelent meg a helyszínen.

- mondta döbbenten a Sky kamerája előtt Thomas Müller, a Bayern München legendás támadója.

Lothar Matthäus, a Bayern München egykori klasszisa számított a döntésre.

Hasan Salihamidžić rengeteg rossz döntést hozott sportigazgatóként Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

„Egyértelmű volt, hogy valami változni fog.

– mondta a korábbi aranylabdás focista.

Kahn 2021-ben Karl-Heinz Rummeniggét váltotta, Salihamidžić pedig 2017-ben lett a Bayern München sportigazgatója.A szurkolók szemében főleg utóbbi számít közellenségnek, ugyanis az elmúlt években nem jöttek be a Bayern München igazolásai, ráadásul Salihamidžić volt az, aki elűzte Hansi Flicket, akivel 2020-ban százszázalékos teljesítménnyel nyert Bajnokok Ligáját a Bayern München.

Kahn és Salihamidžić munkássága során Julian Nagelsmann vezetőedző márciusi kirúgása bizonyult végzetesnek, ugyanis a helyére érkező Thomas Tuchelell a Bayern kiesett a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából is, és a bajnoki címet is elbukta volna, ha a Dortmund nem teszi meg azt a szívességet, hogy kikap otthon a Mainztól.

Kahn helyére az ügyvezető igazgatói székben Jan-Christian Dreesen érkezik, aki már tíz éve dolgozik a klubnál. Arról egyelőre nem számolt be a Bayern, hogy Salihamidzic utódja ki lesz.