Haaland kínos bukása, a csapattársai mentették meg

fbl Horizontal
Inter Milan's Italian defender #15 Francesco Acerbi fights for the ball with Manchester City's Norwegian striker #9 Erling Haaland and Manchester City's Portuguese midfielder #20 Bernardo Silva during the UEFA Champions League final football match between Inter Milan and Manchester City at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, on June 10, 2023. (Photo by BULENT KILIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírását, mivel szombaton az isztambuli fináléban 1-0-ra legyőzte az Internazionale együttesét. Az angol csapat sikere mellett az is eldőlt, hogy Erling Haaland, a labdarúgó 12 góljával lett a 2022/23-as sorozat legeredményesebb játékosa. Annak ellenére, hogy a sorozat utolsó három meccsén egy gólt sem lőtt, és borzasztóan játszott. Gyakorlatilag a csapattársai mentették meg.

Bár a fináléban nem talált be, így is magabiztosan húzta be a gólkirályi címet a norvég Erling Haaland a BL-ben. A City támadója mögött nyolc góllal a liverpooli Mohamed Szalah végzett, míg a harmadik Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain) és Vinícius Júnior (brazil, Real Madrid) lett holtversenyben.

Erling Haaland lett a gólkirály Forrás: AFP/Bulent Kilic

A góllövőlista élcsoportja:
12 gólos:
Erling Haaland (norvég, Manchester City)
8 gólos:
Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)
7 gólos:
Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain), Vinícius Júnior (brazil, Real Madrid)
6 gólos:
Joao Mário (portugál, Benfica)