Nem volt csúnya – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2022.05.18. 22:37

Hétgólos előnnyel kezdték a Telekom Veszprém férfi kézilabdázói a Bajnokok Ligája-negyeddöntő Aalborg elleni idegenbeli visszavágóját, plusz azzal a lélektanival, hogy legutóbb 2020-ban, a BL aalborgi mérkőzésén simán megverték ellenfelüket. A veszprémiek végül 37–35-ös vereségük ellenére biztosították helyüket a kölni négyes döntőben.

Noha az utolsó tíz percben két kihagyott hétméteres borzolta a kedélyünket, egy pillanatig sem volt kétséges a továbbjutás. A csapat francia irányítója, Kentin Mahé úgy fogalmazott a találkozó előtt, egyszerű a képlet: nem az előny őrizgetése a feladat, a győzelem a cél. Egy kommentelő megjegyezte, a hét gól különbséghez az első öt percben hozzá kell tenni még hármat, akkor már tíz lesz az előny, onnan meg már a dánoknak végük. Ha nem is az ötödik, de a tizennegyedik percben megvolt a tízgólos fór... Ez még akkor is parádés teljesítmény, ha a sok sérültjét nélkülöző tavalyi BL-finalista beállója, Jesper Nielsen is kivált a játékból. De nemcsak neki, csapatának is befellegzett... Egész pályás gólok, fineszes átadások, Andreas Nilsson, Ligetvári Patrik, Sipos Adrián, Blaz Blagotinsek közé életbiztosítás nélkül nem is volt érdemes bemenni a védőfalba, talán csak a veszprémiek visszarendeződése hagyott némi kívánnivalót maga után.

Az utolsó tíz perc megingásait leszámítva iskolajátékot mutatott be a Telekom Veszprém, ami annál is inkább figyelemre méltó, mert az együttes edzőjét, a korábban játékosként a csapatnál hat idényt eltöltő Momir Ilicset – aki jó értelemben vett szerb mentalitásával hihetetlenül képes motiválni játékosait – csupán 2021 nyarán nevezték ki vezetőedzőnek. Talán ennek is betudható, hogy a vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást. Ennek tükrében (is) óriási siker ez, a négyes döntős kiírásban eddig három ezüst- (2015, 2016, 2019) és egy bronzérmet (2017) szerző bakonyi klassziscsapat ismét nekiveselkedhet a final fournak.

Egy másik kommentelő azt is megjegyezte, csúnya lenne, ha nem lenne elég a veszprémi előny.
Mit mondjunk? Nem volt csúnya.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik