A Falco nem kegyelmezett, és először szerzett odahaza bajnoki címet!

FAZEKAS ZOLTÁN, TÓTH GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)FAZEKAS ZOLTÁN, TÓTH GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 18:20
A  férfi kosárlabda NB I fináléjának ötödik, mindent eldöntő mérkőzését a házigazda Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely megnyerte az Egis Körmend ellen, így megszerezte a bajnokság aranyérmét – immáron negyedszer.
A bajnokcsapat (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A bajnokcsapat (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY–EGIS KÖRMEND 99–70 (27–18, 28–16, 20–11, 24–25)
Szombathely, 3070
néző. V: Cziffra, Praksch, Söjtöry
SZOMBATHELY: VÁRADI 8, SOMOGYI 22/6, BENKE 14/3, GOLOMÁN 11/3, KELLER Á. 4. Csere: PERL 17/3, Kovács B. 2, BARAC 12, Clark 5/3, Sövegjártó 4/3, Verasztó. Edző: Milos Konakov
KÖRMEND: White 10/6, Doktor, Takács K. 6, Szavics 6/3, GORDON 13. Csere: Stokes 4, Kiss M. 6/6, HENRY 12/9, Durázi, Ferencz, KRIVACSEVICS 10, Martinez 3. Edző: Andonisz Konsztandinidesz
Az eredmény alakulása. 3. perc: 12–3. 7. p.: 20–5. 14. p.: 36–20. 18. p.: 48–27. 20. p.: 55–34. 24. p.: 59–42. 27. p.: 69–42. 30. p.: 75–45. 35. p.: 86–56. 38. p.: 93–66
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Falco javára
MESTERMÉRLEG
Milos Konakov:
– Már éltem át bajnoki címet a Falcóval, de vezetőedzőként egészen fantasztikus érzés. Biztos vagyok benne, hogy napokig a bajnoki csata, az utolsó mérkőzés, a diadal hatása alatt leszek. Büszke vagyok a csapatomra!
Andonisz Konsztandinidesz: – Elismerésem a Falcónak, megérdemelten lett bajnok. Mi megtettünk mindent, amit lehetett, becsülettel harcoltunk, sajnos ez nem volt elég az aranyéremhez. Köszönöm a csapatomnak ezt az idényt, a szurkolóinknak a folyamatos kitartást.

NB I-ES ADATBANK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Hoz-e újabb fordulatot a férfibajnokság döntője, vagy a végeredmény az lesz, amit már októberben megjósoltak a hozzáértők? – ez a kérdés maradt vasárnapra. Erre már mindenképpen választ kellett kapni a Falco–Körmend finálé ötödik, utolsó mérkőzése után, és hogy a sárga-feketék vagy a piros-feketék szerzik meg előbb negyedik bajnoki címüket. Az igazolásai miatt már az idénykezdet előtt favorittá avanzsáló címvédő tulajdonképpen az első fordulótól kezdve a döntő második felvonásáig zömében úgy és olyan eredményesen kosárlabdázott, ahogy az elvárható volt attól a csapattól, amelyben hat magyar válogatott játszik és klubrekordot döntve bejutott a Bajnokok Ligája második csoportkörébe. Az egymást követő harmadik bajnoki aranyára hajtó gárda azonban olyan, felszabadultan játszó, a fináléba kerüléssel jócskán túlteljesítő Körmenddel futott össze, amely az eddigi két szoros találkozót „elcsente”, így meccslabdához jutott pénteken, de azt a Falco magabiztosan hárította. A sportág szakértői úgy vélték, Ferencz Csabáékat agyonnyomta a teher, ami az ötödik felvonásra elvileg átszállt a címvédőre, amelytől úgymond elvárás volt az újabb bajnoki cím – mivel fölényesen megnyerték az alap- és középszakaszt, talán nem is véletlenül.

A Körmend már tulajdonképpen kisebb csodát tett azzal is, hogy kétszer legyőzte a megyei riválist, amire vajmi kevés esélye volt, ám Andonisz Konsztandinidesz, a piros-feketék ciprusi edzője elhitette játékosaival, márpedig a címvédőt is le lehet győzni háromszor. Elhitette, de ezt megvalósítani mégsem lehetett.

„Nem készültünk előre semmivel” – szögezte le Gráczer György, a Falco ügyvezetője bő egy órával a feldobás előtt, amikor a Nemzeti Sport arról faggatta, milyen előkészületeket tett a klub az esetleges ünneplésre. A tavalyi fieszta egyik főszereplőjét, Gasper Okornt, aki 2019-ben és 2021-ben bajnoki címet és tavaly Magyar Kupát nyert a szombathelyiekkel, éltette kezdés előtt a hazai B-közép, amikor feltűnt a lelátón. A 49 éves szlovén tréner januárban távozott – immár sportigazgatói pozícióból –, és lett a Cibona Zagreb edzője, majd Horvát Kupát és bajnokságot nyert a patinás klubbal.

Sztefan Szavics triplával válaszolt Golomán György duplájára, majd ezt az ütésváltást meg is beszélte a szombathelyi centerrel, aki erre hárompontossal felelt. Ezután pillanatokon belül 20–5-re meglépett a bajnok, rengeteg volt a hiba a vendégek játékában. Hazai oldalon Somogyi Ádám szenzációsan játszott, tíz pontot szerzett hat perc alatt, s nem rontott dobást. Az egyetlen főbb statisztikai mutató, amiben a négy meccsen a Körmend volt a jobb, az a triplázás – ezzel most sem volt gondja a piros-feketéknek, az első negyedben hétből négy távoli dobásuk bement, de így is kilencpontos hátrányban voltak. Sokrétűen és pontosan támadott a Falco, az első meccs után ismét esélyeshez méltón játszott, míg az ellenfél rettentően fáradtan mozgott. A vendégkispad mögött ment a szájkarate a körmendi és a szombathelyi drukkerek között, a pályán pedig osztálykülönbség volt a csapatok közt, így a félidőben 21 ponttal vezetett a Falco.

Vagyis kisebbfajta csodára lett volna szüksége a Körmendnek, a Dávid–Góliát harcban előbbit megtestesítő vendégeknek már ahhoz is, hogy meccsbe kerüljenek. Hat perc eltelt, de nem csökkent a különbség, hanem 26-ra nőtt – közben Maliek White Váradi Benedeket, Keller Ákos pedig az amerikai kisembert sapkázta le szép mozdulattal. Felőrlődött a Körmend, egyre több elemi hiba jellemezte a játékát, és egyre elgyötörtebbek voltak a játékosai. Hazai oldalon sok kiemelkedő teljesítmény volt, Somogyi mellett, aki a harmadik negyed végén a saját térfeléről dobott szenzációs triplát, igaz, időn túl, Benke és Perl Zoltán is ragyogóan kosárlabdázott.

A vége nagyon sima lett, azaz amire predesztinálták, azt beváltotta a Falco, kicsit döcögősebb úton, de odaért, ahová érnie kellett, a bajnoki cím megszerzéséhez, de a Körmendnek is jár a dicséret, mert a papírforma alapján simának ígérkező fináléból vérbeli párharcot csinált. 99–70

NS-SZAKÉRTŐ
BOROS Zoltán, korábbi 88-szoros válogatott játékos: – Ott folytatódott a párharc, ahol abbamaradt a negyedik meccsen. A Falco abszolút lelki pluszban, felszálló ágban indult neki az ötödik találkozónak, míg a Körmend fizikailag és szellemileg is elfáradt, nem tudta tartani a lépést. Az első félidőben szinte minden bejött a Falcónak, míg a Körmendnek semmi, egyébként egyáltalán nincs ekkora különbség a két fél között, de borítékolva volt ez a végkimenetel. Minden elismerésem a Körmendnek, emberfeletti teljesítményt nyújtott, élvezetessé tudta tenni a döntőt, noha sokan nulla hármas végeredményt vártak. A Falco nagy előnye az volt, hogy a magyar játékosok nem az első döntőjüket játszották, tavaly a Szolnok ellen is egy kettőről fordítottak a szombathelyiek, és a válogatottjaik hihetetlenül koncentráltak, erőt merítettek a korábban átéltekből, mert az egyértelmű volt, hogy a megfelelő játéktudás és a rutin bennük van, csak össze kell rakni a mozaikokat. Maximális energiákat mozgósítottak, védekezésben és támadásban is odafigyeltek az utolsó két mérkőzésen.

PERCRŐL PERCRE

Forrás: netcasting4.webpont.com (hunbasket.hu)
Forrás: netcasting4.webpont.com (hunbasket.hu)
Hazai öröm! (Fotó: Szabó Miklós)
Hazai öröm! (Fotó: Szabó Miklós)

40. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, BAJNOK A FALCO!

40. perc Martinez Ralf első büntetője rossz, a második pontos. 93–70! Sövegjártó-tripla a végére még, majd sportszerűtlenség Martinez Ralftól, két büntető. Az első bent van, és ennyi marad. Martinez Ralf utánarúgott egy hazai játékosnak, csoda, hogy megúszta ennyivel!

Most először lett bajnok hazai közönség előtt a Falco!

39. perc Krivacsevics újra 50 százalékos hatékonysággal büntetőzik.

38. perc
Barac első büntetődobása rossz, a második meg fele olyan pontos. Takács "pincérkedik" szépen, Verasztó cseles passza után a palánk szélét találja el Sövegjártó.

38. perc Barac besimogat a gyűrűbe két büntetőt, kettessel reagál Krivacsevics. Ralf is kosarat szerez betörésből.

37. perc Somogyi hármasát ünnepli a tömeg éppen, válasz Kisstől egy tripla. 91–62.

36. perc Ralf és Sövegjártó, majd Verasztó is a pályán.

35. perc Barac közelről nem ront, Krivacsevics igen, Somogyi lök az ellen kosara alatt. Büntetők jönnek, Krivacsevics ezekből egy pontot hoz a csapata konyhájára.

34. perc Nem igazán céloznak már a felek, Clark triplája azért szép a sok hiba után. 84–54, majd Krivacsevics megszerzi az "5-6. pontját" is.

33. perc Krivacsevics betalál, Golomán és Keller ünnepelve megy le azért...

32. perc Krivacsevics is beáll, a másik oldalon légiós nélkül a Falco. Beke asszisztja után Perl zsákolhat!

Be32. perc Henry hármasa itt, Váradi ketteskísérlete nagyon nem jó. White-é dettó, Golomán zsákol White eltolt ziccere után. 79–50!

31. perc Gordon két sikeres büntetőjével, Váradi távolija nem jó. De a hazaiaké a kipattanó, Váradi a bal szélről javít aztán. Azonnal jön a válasz a vendégek pontjaira...

31. PERC FOLYTATJUK!

Már csak a tökéletes befejezés hiányzik – Andonisz Konsztandinidesz.

Hazai fölény (Fotó: Szabó Miklós)
Hazai fölény (Fotó: Szabó Miklós)
Forrás: netcasting4.webpont.com (hunbasket.hu)
Forrás: netcasting4.webpont.com (hunbasket.hu)



30. PERC VÉGET ÉRT A HARMADIK NEGYED!

30. perc Golománt löki hátulról Durázi, akinek nem megy ma. Somogyi és Gordon párbaja után 75–45!

29. perc Perl le, Váradi be, rossz távoli dobás Stokestól.

28. perc Rossz dobások itt és itt, Ferencz és Gordon is nagyon rosszul céloz, Durázi kísérlete pocsék, majd lök is. Ez után már büntető jön! Golomán szerez belőlük egy pontot.

27. perc Perl büntetője jó, és ugyebár támadhat a Falco. White le, Szavics be.

27. perc Andonisz Konsztandinidesz nagyon megharcol egy technikaiért, direkt folytatta az intés után a reklamálást. Hevesen. Ülve is folytatja.

27. perc Durázi eladja, Perl és Somogyi elvariálja a ziccert. Rossz horog, rossz pöccintés, Ferenczről megy ki, de az övék. Durázi dobása rossz, majd ellöki ziccerben Perlt...

26. perc Durázi dobása rossz, Somogyi indítja Benkét, 65–42! Stokes próbálkozása rossz ívű, Benke vajpuha csuklóval hárompontost szerez a bal szélről. A 14. pontja ma, Somogyi 16-nál tart. És a 2. személyinél...

25. perc Körmendi időkérés. Andonisz Konsztandinidesz nagyokat csapkod, szerencsére csak a taktikai táblára.

25. perc Somogyi és Barac be, Gomonán és Váradi le. Barac a jobb szélről két pontot szerez, Keller szereli White-ot, Somogyi ziccerezhet, picit túlfut, de így is eredményes!

24. perc Keller középtávolija a vasról jön be, Gordon betörése után ül a horog. 59–42!

23. perc Szavics mellett Keller ziccerezik, a szerb odacsap, de megússza. Henry eladja, Váradi ziccerben, White kioszt neki egy sapkát!

23. perc Ferencz hármaskísérlete rossz, Golomán ziccere dettó. White hárompontosa már hibátlan, Gordoné az assziszt.

22. perc Elvariált hazai támadás, Keller a végén nem vállalta a távolit. Benke labdát szerez, majd zsákol!

21. perc Keller második személyi hibája, Henry ellen. Az a vendégeknek egy pontot jelent csak, a második dobás volt rossz.

21. perc Perl rosszul céloz, White betörése NBA-szintű. 55–36!

21. PERC FOLYTATJUK!

Forrás: netcasting4.webpont.com (hunbasket.hu)
Forrás: netcasting4.webpont.com (hunbasket.hu)



Lazán, de nagy elánnal – Ferencz Csaba. A körmendiek ikonja úgy érzi, a Falco elleni hazai győzelemmel méltóképpen tisztelegtek a múlt héten elhunyt klubalkalmazott, Csák Tamás előtt.

Henryvel még adósak voltunk...

20. PERC VÉGET ÉRT A MÁSODIK NEGYED!

20. perc White középtávolija rossz.

20. perc Barac kiharcol két büntetőt, és nem is hiába! 55–34!

20. perc Barac dob egy duplát, első pontjait szerezte ma, Henry hárompontosa sem csúnya. Hazai időkérés, Milos Konakovtól. 53–34-nél, fél perc van vissza, szűken.

19. perc Stokes után Henry, ki más? Első büntetője jó, a második is felszolgálva.

19. perc
Stokes két büntetőt szervíroz. Aztán két rossz vendégtámadás, két Somogyi-kosárral a végén. 48–27!

17. perc Szavics közelről szerezhetne kosarat, de kiszédül a labda a vasról. Váradi betörése megszüli a mai legnagyobb különbségű hazai vezetést. Benkének nem megy mostanában, a kétpontos után két távoli kísérlete is rossz.

16. perc Gordon csak egy pontot szerez, 40–25!

15. perc Kovács ellöki Gordont ziccerben, harmadik személyi, Somogyi hosszas pihenő után jön vissza. Pedig bombaformában kezdett.

15. perc Gordon sarkazásos mutatványa kétpontost ér, Benke be, Perl le. Váradi kétpontosa meg a bal oldalról jön, a kispadokkal szemközt.

15. perc A két tábor szóban vív csatát, Kovács jól védekezik, Clark is jól... ziccerezik. A másik oldalon Keller majdnem blokkolja Gordont, de a légiósé a lecsorgó.

14. perc Keller sapkát oszt, Perl ziccerezhet, 36–20-nál körmendi időkérés.

13. perc Stokes be, Durázi le. Gordon dobócsele remek, a célzás is jó. Az első pontjai ma, Perl betörés után válaszol.

13. perc Gordon ziccerpassza rossz, inkább dobni kellett volna, ehelyett kitette Kissnek balra triplára. Keller stílszerűen pincérdobással válaszol, 32–18!

12. perc Oldalról a hazaiak jöhetnek, mert sportszerűtlen volt Henry, a zónavédekezés nem tökéletes, Perl üresen marad, és kétpontost szerezt. 30–18!

11. perc Két rossz dobás itt és ott, majd videózás egy hazai büntető előtt. Henry lemegy, Perl kettőt dobhat. Az első rossz, a közönség biztatja. A második be is megy.

11. PERC FOLYTATJUK!


10. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ NEGYED!

10. perc Golomán kettőből egyet értékesít, Kiss válaszol gyorsan egy triplával. Rossz hazai támadás, White rosszul céloz azonban, marad a 27–18.

9. perc Rossz körmendi támadás, Perl is ront Kiss után. Clark odacsap, két büntető jön, Stokes bedob egyet, majd még egyet! 26–15!

9. perc Perlt most lökik, Kiss. Az első jó, majd a második is. Csont nélkül!

9. perc Perl összehoz két büntetőt, White pontra vált belőle...kettőt! 24–13. Mehet is le, Ferencz a helyén.

8. perc Benke kétpontosa a hibahalom közepette. A hazaiak két ziccert is elrontottak most 10 másodpercen belül. Beáll Ferencz is, az előző meccs hőse.

7. perc Henry hárompontosa a válasz, 20–8 ezzel. Barac passzával Perl ziccerezhet, bent is van!

7. perc Henry ront viszonylag közelről, türelmes hazai akció... és Somogyi-betöréssel a végén!

7. perc Stokes kísérlete is rossz, hármas lett volna, majd faultol. Szavics le, Henry be. Somogyi dob most is, már egy perce kigyűlt az öt személyi, és mindkétszer betalál. 18–5!

6. perc Kettős hazai csere, Perl és Kovács be, Somogyi és Golomán le.

6. perc A körmendi légiósoknak nagyon nem megy, Somogyi köszöni, végigfut a pályán.

6. perc Két hazai büntető, az első jó... a második is, Somogyi! 14–5!

6. perc Takács kétpontosa jó, Benke odakapott, a plusz pont már nem jön össze. Ezt követően hiba hiba hátán, idegesek a felek.

5. perc Váradi kétpontosa után időt kér Andonisz Konsztandinidesz.

4. perc Doktor után Gordon is ront, Kellerék jól védekeznek, Benke vállal blokkolt kvázi. Gordon eladja, de nam kapkod a Falco.

3. perc Benke faulttal együtt bedobja pincérdobásból, jöhet egy büntető is. Sikeres!

3. perc Hosszas hazai támadás végén a bal szélről tripla Golomántól, Szavics kilép a másik oldalon, Keller remek passzát bezsákolja Somogyi, 7–3!

1. perc Egy szerencsés kétpontossal Golomántól, triplával válaszol Szavics, 2–3!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sárgában, a vendégek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

3000 néző, telt ház, 500 vendégdrukker.





NB I-ES ADATBANK ITT!

„Körmenden többet próbálkoztunk, mint korábban, s bár nem volt kiemelkedő a mutatónk – ha jól emlékszem, harminchárom százalék –, mivel visszaszedtük a lepattanókat, újabb lehetőségeink adódtak a kosárszerzésre - folytatta a távolról egyszer betaláló center. – Nehéz helyzetben voltunk, és úgy vélem, a körmendiek azt gondolták, ez a meccs a legnagyobb esélyük a bajnoki cím megszerzésére, talán most érezték a nyomást a leginkább, ám megakadályoztuk őket a győzelemben. Az előző két találkozót nem a rivális nyerte meg, hanem mi rontottuk el. Mert valójában valamennyi összecsapás forgatókönyve ugyanaz volt: vezettünk, megléptünk hét-tíz ponttal, csak az előző két meccsen visszaengedtük a Körmendet. Tizenegy hónapja tart az idényünk, mentálisan és fizikailag is fáradtak vagyunk, ezért sem tudunk egyenletesen teljesíteni, ezért több a hiba a játékban. Köszönjük a szövetségnek, hogy az ötödik meccs után hullafáradtan mehetünk Kecskemétre a válogatott összetartására, és így játszunk majd pénteken fontos világbajnoki selejtezőt a portugálok ellen... Egyértelmű, hogy ennek lesz nyoma a teljesítményünkön, főleg, mert ellenfelünk nyugodtan és régebb óta készülhet a mérkőzésre.”

A szombathelyi gárda az első három összecsapáson borzalmasan gyengén dobott távolról (11/54), ám a negyedik meccsen nagyot javult, hiszen pénteken nyolc triplát szerzett, majdnem annyit, amennyit korábban összesen...

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

„Éreztük, hogy változtatni kell valamin, ezért máshogy készültünk, mint a döntő korábbi meccseire - mondta a Nemzeti Sportnak Keller Ákos, a Falco centere, aki 12 ponttal, öt lepattanóval és három gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. - Most kevesebbet elemezgettünk és videóztunk, így el tudtunk lazulni, felszabadultabban játszottunk, és javult a dobószázalékunk. A harmadik negyedben nagyon összeállt a védekezésünk, sikerült agresszíven, de faulthatáron belül lassítani és megakadályozni a hazai támadásokat. Korábban is ezt szerettük volna, de, ugye, ez sokszor sok személyi hibát von magával. Ez mindenképpen az az eleme a játékunknak, amelyikből az ötödik meccsen több kell.”

A harmadik negyedben átszaladt vendéglátóján, az Egis Körmenden a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, és ezzel gyakorlatilag megnyerte a neki oly' fontos péntek esti negyedik felvonást a férfibajnoki döntőben. A sok hibával tarkított összecsapáson ez a tíz perc volt a kulcs, ebben az etapban 15 ponttal (22-7) volt jobb a címvédő, amely ekkor nagyszerűen védekezett, jól támadott, és olyan magabiztosan játszott, amit valójában már a döntő elején vártak Keller Ákoséktól. Akiknek még egyszer meg kell verniük a piros-feketéket, hogy tényleg megfeleljenek a hat magyar válogatottat is soraiban tudó gárdával szemben támasztott elvárásoknak.

A pénteki, körmendi mérkőzésen csapata, a 15 ponttal nyerő Falco egyik legjobbja volt Keller Ákos (jobbra), aki szerint az előző két vereségükért magukat okolhatják (Fotó: Szabó Miklós)

Miután hárította a pénteki meccs­labdát, hazai pályán szerezheti meg a klub negyedik bajnoki címét a Falco a szintén háromszoros győztes Körmend ellen a meglepetésre az ötödik mérkőzésig elhúzódó fináléban.

PLAYOFF: a középszakasz felsőházának 1–5. helyezettje és középházának 1–3. helyezettje indult harcba a bajnoki címért. Az első forduló (negyeddöntő) párosítása: 1–8, 2–7, 3–6, 4–5. A negyeddöntő, az elődöntő és a döntő párharcai az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, a bronzcsata két győzelemig. A párharcok során az első, a harmadik és az ötödik mérkőzésen a pályaválasztói jog azt a csapatot illeti meg, amelyik a középszakaszban jobb helyezést ért el.

FALCO KC SZOMBATHELY (1.)–EGIS KÖRMEND (3.)
A párharc állása: 2–2
Június 15.
Falco–Körmend 86–76
Június 18.
Körmend–Falco 69–68
Június 21.
Falco–Körmend 78–81
Június 24.
Körmend–Falco 62–77
Június 26.
18.30:
Falco–Körmend

Boros Zoltán, korábbi 88-szoros válogatott játékos: – Úgy éreztem előzetesen is, a Falco tud annyira koncentráltan és összeszedetten játszani, hogy kiegyenlítse a párharcot. Az első félidőben fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán a harmadik negyedben belejöttek a vendégek, beestek a hármasok, jöttek a könnyű kosarak, akkor uralták a mérkőzést, és el is döntötték – mindez alapvetően a koncentrált védekezésnek volt köszönhető. A Körmendnek szinte dobóhelyzete sem akadt, Gordont nem tudta megjátszani a palánk alatt, rendre becsapdázták őt a szombathelyiek, a hazaiak talán elfáradtak a hatalmas menetelésben. Ebben a periódusban úgy játszott a Falco, ahogy szokott, működtek a betöréskiosztások, megfelelő döntéseket hoztak a játékosai, többször megtalálták az üres embereket, osztálykülönbség mutatkozott a felek közt. Vasárnap nagy lesz a nyomás a címvédőn, de szerintem felszabadultabban kosárlabdázik majd, viszont biztos, hogy a Körmend is addig küzd, amíg meg nem hal a pályán. Ha bírja erővel és kreativitással, lehet némi sansza, de nagyon ismeri már egymást a két együttes, és a Falco lesz a favorit.

Szoros első félidő után a harmadik negyedet 15 ponttal megnyerve győzött a Falco Szombathely Körmenden a férfi kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzésén, és kiegyenlítette az egyik fél ötödik győzelméig tartó párharc éllását. A bajnoki címet eldöntő meccs vasárnap 18.30-kor kezdődik Szombathelyen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SZOMBATHELY–KÖRMEND MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik