BL: Elméletben teljesen készen álltunk, gyakorlatban nem – Csercseszov

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 23:08
null
Stanislav Cherchesov says the criticisms are justified (Photo: Attila Török)
A Ferencvárosi hazai pályán 3–1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének visszavágóján, így kiesett a sorozatból. A magyar bajnok az Európa-ligába-jutásért folytatja. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Qarabag trénere, Qurban Qurbanov azzal kezdte a rövid sajtótájékoztatóját (el kellett érniük az induló repülőt), hogy nagyon nehéz meccset nyertek meg Budapesten.

„Bár az eredmény nem ezt mutatja, komoly kihívás volt ez nagyon erős csapat ellen. Szeretnék az ellenfélnek gratulálni és sok sikert kívánni, és persze a játékosaimnak és egész Azerbajdzsánnak is gratulálok. Nagyon örülünk a mai győzelemnek, de nem gondolkozom a következő célon, szeretnénk most ezt kiélvezni.”

Azerbajdzsáni újságírók arról kérdezték, hogy mi lehetett a siker kulcsa, talán kiismerte a Fradi vezetőedzőjének, Sztanyiszlav Csercseszovnak a taktikáját.

„Egyáltalán nem ezért nyertünk. Nagyon tisztelem Csercseszovot, akit nehéz lenne kiismerni, hiszen sokkal nagyobb a tapasztalata trénerként, mint nekem. Inkább azért győztük, mert nagyon akartuk ezt a sikert. Közben látszott, hogy jól összerakta kollégám a magyar csapatot, szépen játszott, nagyon erős ellenfél volt.”

A Ferencváros vezetőedzőjétől, Sztanyiszlav Csercseszovtól azt kérdezte a Nemzeti Sport, hogy minek tulajdonítja a vereséget azok után, hogy egy nappal korábban azt mondta: minden eshetőségre felkészültek.

„Elméletben álltunk teljesen készen, sajnos a gyakorlatban nem így volt. Hasonlóan alakult a mérkőzés, mint itthon a Slovan ellen: rossz kezdés és rossz befejezés. Már az elején sem szálltunk be jól a mérkőzésbe.”

Ezután arról faggatták: minek tudja be a védelem gyengélkedését?

„Nem szedhetjük külön a védelmet, a középpályát és a támadósort a hibák szempontjából. Sok felesleges labdavesztésünk volt, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amelyen három egyre kikaptunk, így megértem, hogy vannak érzelmek, beszéltünk is a srácokkal a mérkőzés után. De nekem edzőként az a dolgom, hogy érzelmek nélkül, nyugalomban kielemezzem a találkozót.”

Hozzátette: jogos a kritika felé és a csapat felé, hiszen kikaptak ezen a mérkőzésen.

„Ez az újságírók dolga. Viszont nekem a játékosok felé nem az a dolgom, hogy kritizáljak, hanem kielemezzük a hibákat, és felkészítsük őket, miközben magamat is meg kell vizsgálnom, mit nem csináltam jól.”

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROS–QARABAG (AZERI) 1–3 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 875 néző. Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester, 51.), Thelander, Civic (Pászka, 84.) – Esiti (Vécsei, 51.), Laidouni – Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 84.), A. Traoré – Boli (R. Mmaee, 61.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
QARABAG: Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev (Romao, 86.), Jankovics (Richard Almeida, 58.) – Kady – Sheydayev, Wadji (Owusu, 82.), Zoubir (Leandro Andrade, 86.). Vezetőedző: Qurban Qurbanov
Gólszerző: A. Traoré (85.), ill. Zoubir (7.), Wadji (54., 78.)
Továbbjutott: a Qarabag, 4–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik