Utánpótlás: magyar válogatott lenne a Manchester City fiatalja

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 12:11
null
A Manchester City 16 éves középpályása, Michael Okeke (Fotó: instagram.com/michaelokeke8)
Michael Okeke magyar édesanyja révén számításba vehető a magyar nemzeti csapatban, családja már jelezte is, hogy a Manchester City 16 éves középpályása szívesen futballozna nálunk – többek között erről is beszélt Németh Antal, az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője a csakfoci.hu-nak adott interjújában.

 


Az U19-es válogatott korábbi szakmai edzője, Tímár Krisztián lett nyáron az ETO FC Győr vezetőedzője, így a korosztályos nemzeti csapat irányítását a korábban az U17-es válogatottal is dolgozó Szélesi Zoltán vette át, de nem ez az egyetlen újdonság az utánpótlás-válogatottaknál.

Fontos változás az eddigiekhez képest, hogy a különböző korosztályok edzői eddig besegítettek egymásnak, mostantól azonban ez megszűnik, minden szakember csak egy csapatért felel. A pályaedzői feladatokat a klubfejlesztés és az edzőképzés szakemberei látják el, ezáltal az osztályok egymást erősítik, valamint a gyakorlatban szerzett tapasztalatokat be tudják építeni az edzőképzésbe. Az új rendszernek köszönhetően az edzők a felszabadult idejükben sokkal többet tudnak scoutolni, meccsre járni és a saját képzésükre is több idő marad. Gyakoribbak lesznek a külföldi tanulmányutak, amelyek során információkat tudnak meríteni a munkájukhoz. Legközelebb a Köbenhavn csapatához mennek a szakembereink, ahol két tehetséges játékosunk, Németh Hunor és Szűcs Tamás játszik" – mondta Németh Antal a csakfoci.hu-nak.

Németh Antal az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője (Fotó: Szabó Miklós)
Németh Antal az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője (Fotó: Szabó Miklós)


Több olyan fiatal labdarúgó is van, akinek pályafutását figyelemmel kísérik az MLSZ utánpótlásában dolgozó szakembereiők egyik vagy mindkét szülőjük révén szerepelhetnek a magyar korosztályos válogatottakban. A Manchester City 16 éves középpályása, Michael Okeke magyar édesanyja révén vehető számításba a magyar nemzeti csapatban, családja már jelezte is, hogy szívesen futballozna nálunk, legutóbb sérülés miatt nem tudták meghívni.

Az Eintracht Frankfurt két fiataljával, Fenyő Noah-val és Harangi Aidennel is számolnak a magyar szakemberek, mind a ketten szerepeltek már a magyar U16-os válogatottban. Mindkét fiatal tehetségnek vannak magyar felmenői, előbbinek mindkét szülője, utóbbinak édesapja magyar.

„Az a célunk, hogy felkutassuk a külföldön játszó, magyar felmenőkkel rendelkező tehetségeket, és itthon szeretnénk kialakítani egy scouthálózatot, hogy rendszeresen figyelni tudjuk a játékosokat. Ennek a projektnek Róth Antal lesz a felelőse az MLSZ-en belül" – olvashatóak Németh szavai a csakfoci.hu-n.

2023-ban Magyarország rendezi az U17-es Európa-bajnokságot, így automatikus résztvevője a tornának a Belvon Attila által irányított nemzeti csapat. Németh Antal elmondta, maximalisták, jó lenne a 16 csapatos kontinenstornán a legjobb 8 között végezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik